Imatge a color de Sant Maximí de Trèveris envoltat d'àngels
SOCIETAT

Santoral d'avui, dimecres 29 de maig de 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dimecres, 29 de maig de 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda un defensor de la integritat de la Fe

Aquest dimecres, el Santoral de l'Església Catòlica recorda un bisbe que va contribuir a combatre l'arrianisme.

Qui va ser Sant Maximí de Trèveris, el Sant més important del dimecres, 29 de maig?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment a Sant Maximí de Trèveris, que va néixer al segle IV a Poitiers, antiga Gàl·lia. Amb pocs anys es va traslladar a la localitat de Trèveris, atret per la fama i el coneixement que recollia Sant Agrici, bisbe de la ciutat.

Aquest el va acollir com a alumne i el va instruir en teologia, ciències i humanitats. Maximí va demostrar tenir gran intel·ligència. Després de la mort del seu mestre, va ser elegit de forma unànime com el seu successor l'any 332.

Sant Atanasi va contactar amb Maximí després de ser expulsat de Roma per l'emperador Constantí el Gran. A través de la seva generosa i desinteressada hospitalitat, el sant va romandre dos anys sota l'empara de Maximí. Allà van compartir coneixements i reflexions sobre els problemes a què s'enfrontava l'Església.

Gràcies a les paraules de Maximí, Constantí va ordenar la celebració del Concili de Milà l'any 345. Els arrians van intentar atreure l'emperador a la seva secta i reafirmar la pena imposada a Atanasi. Les paraules de Maximí, no obstant això, van convèncer l'emperador, que va romandre ferm a la Fe cristiana i finalment va anul·lar el desterrament d'Atanasi.

Maximí (Maximino en castellà) és un nom masculí d'arrel llatina, el significat del qual és 'gran'. Actualment, uns 3.381 homes a Espanya celebren el seu sant gràcies a Sant Maximí de Trèveris.

Santa Úrsula Ledóchowska

Santa Úrsula Ledóchowska va ser una religiosa italiana que va viure al segle XIX. Va ser la fundadora de l'Institut de Religioses Ursulines del Sagrat Cor de Jesús Agonitzant. Va afrontar dificultosos viatges a través de Polònia, Escandinàvia, Finlàndia i Rússia.

Primer pla a color de Santa Úrsula Ledóchowska

Beat José Gerard

El beat José Gerard va ser un prevere d'origen francès que va viure entre els segles XIX i XX. Va pertànyer als Missioners Oblats de Maria Immaculada. Primer va anunciar Crist a la província de Natal, i després entre altres descreguts.

Primer pla a color del beat José Gerard

Altres Sants: el Santoral complet de dimecres 29 de maig

El Santoral de l'Església Catòlica recorda també la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Exuperanci de Rávena
  • Sant Gerard de Mâcon
  • Sant Hesiqui Palatí
  • Beat Ricardo Thirkeld
  • Beat Guillermo Arnaud i companys
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: