Imatge de fons d´una casa en miniatura i una persona lliurant unes claus, una altra imatge d´un home amb gest pensatiu i una emoticona d´una exclamació
SOCIETAT

Les 3 prohibicions que el propietari pot incloure al teu contracte de lloguer

Hi ha certes activitats que el propietari pot obligar-te a no realitzar-les dins de l'habitatge llogat

Al nostre país, a aquelles persones que desitgen llogar un habitatge cada vegada els ho posen més difícil per accedir-hi. Encara que no només pels preus disparats dels lloguers aquests últims anys a Espanya, especialment a grans ciutats com Madrid o Barcelona. 

També ho assenyalem perquè els propietaris dels pisos poden prohibir certes activitats com a restriccions en aquest contracte de lloguer. En aquest article ens centrarem en tres d'elles. 

Les 3 coses que el propietari et pot prohibir si llogues el seu habitatge: et parla un expert 

Al compte de TikTok 'Empleado Informado', l'advocat Miguel Benito ha publicat un sorprenent vídeo, alhora que important, perquè a molts no els agafin desprevinguts aquestes prohibicions. Un vídeo que afecta el que no poden fer els llogaters si el propietari del seu pis es nega a permetre certes activitats. 

L'advocat Miguel Benito a TikTok

I és que, de manera directa, l'advocat Miguel Benito enumera aquelles tres coses que un propietari pot prohibir dins un contracte de lloguer. Unes normes que han de complir els llogaters rigorosament, si no volen problemes més grans. 

Prohibit fumar dins del pis 

El cas és que, segons indica la Llei d'arrendaments urbans, està terminantment prohibit fumar dins de l'habitatge llogat, com ha recordat l'advocat. Això sí, al propietari no se li ha d'oblidar incloure aquesta prohibició concreta en una de les clàusules del contracte esmentat. 

Prohibit dur a terme obres a la llar 

L'expert en la matèria posa també sobre la taula que el propietari pot prohibir, sense dubtar-ho, dur a terme obres a casa. A més, específica, igualment, que la LAU exposa que, en primer lloc, cal consultar el propietari perquè aquest decideixi si permet aquestes obres a l'habitatge. O si, per contra, s'hi nega. 

Prohibit tenir mascotes a l'habitatge 

L'advocat Miguel Benito deixa clar que el propietari pot prohibir tenir mascotes a casa. Tot i haver avançat notablement amb la Llei de Protecció Animal en pro dels drets dels animals, la Llei d'Arrendaments Urbans és clara. I inclou certes llicències per limitar o, fins i tot, prohibir definitivament el fet de tenir mascotes a l'habitatge. 

➡️ Societat

Més notícies: