Captura de pantalla de Twitter

POLÍTICA

El vídeo que arrasa: el que paga un marroquí de lloguer i el que rep en ajudes

L'empresari Sergio Lucena ha exposat un cas real que ha reobert el debat

L'any passat van arribar a Espanya 56.852 immigrants il·legals segons el Ministeri d'Interior, un 82% més que l'any anterior. La crisi migratòria que viu el país ha obert el debat social sobre l'impacte d'aquesta immigració al país i la necessitat de més controls migratoris. Una cosa que preocupa els espanyols és la contribució real a l'economia dels nouvinguts i el repartiment de les ajudes socials en època de vaques magres.

L'empresari Sergio Lucena està arrasant a les xarxes socials amb un vídeo en què exposa un cas real i que té a veure amb la immigració i les ajudes. Aquest empresari es dedica entre altres coses a prestar serveis dassistència jurídica. Segons explica, “aquesta setmana va venir al despatx un marroquí que ens va demanar si li podíem blindar les ajudes que està cobrant”, i a continuació exposa la situació.

Pel que sembla, aquest home té tres fills, paga 200 euros de lloguer i en cobra 1.700 en ajudes socials. “I mentre tu fart de treballar i que et rebentin a impostos”, afirma Sergio a continuació, i adverteix que “som un colador de gent vaga que ve a no fer res”. D'aquesta manera trenca el tabú del tema de la immigració i les ajudes, que quan es planteja és titllat immediatament per l'esquerra com a “extrema dreta”.

Immigració, seguretat i economia

El vídeo ha generat tota mena de reaccions, com una ciutadana que diu que “el pitjor és que tot això és real” i que “acabarem com França o pitjor”. A Espanya cada cop més s'estén la sensació que una part important de la immigració viu de les ajudes o de la delinqüència. Tot i això, el Govern de Pedro Sánchez va promoure fa poc la legalització de 500.000 immigrants per la via ràpida.

L'esquerra defensa que la immigració és necessària per al progrés del país, entre altres coses per a la fiscalitat en qüestions com les pensions. La dreta presenta dades oficials sobre la delinqüència, com ara que la majoria dels delictes a Barcelona són comesos per menes multireincidents. Això obre un debat sobre la necessitat de la immigració per al progrés de l'economia o els perjudicis associats al repunt de l'entrada d'il·legals.

➡️ Política

Més notícies: