Muntatge amb un primer pla mitjà de Xavier García Albiol rient i saludant i de fons una foto d'un operatiu policial contra un manter
POLÍTICA

Xavier García Albiol ja posa ordre a Badalona

El nou alcalde desplega la policia a barris conflictius

Xavier García Albiol va ser elegit alcalde de Badalona per majoria absoluta amb la promesa de posar ordre a la ciutat. La seguretat i la neteja van ser els dos grans eixos de la campanya per tornar a l'alcaldia. Poques setmanes després de la presa de possessió, ha mostrat els seus primers resultats.

L'alcalde de Badalona ha publicitat un operatiu conjunt de Guàrdia Urbana, Policia Nacional i Mossos d'Esquadra al conflictiu barri de Sant Roc. És un barri degradat amb més del 30% de població immigrant. Aquest ha estat l'escenari de diverses violacions de menors els darrers mesos.

Albiol treu pit i assegura que “continuem treballant per tenir una ciutat més segura”. Els ciutadans aplaudeixen les primeres mesures de l'alcalde i l'animen a seguir amb mà dura contra la delinqüència. “Badalona no s'arregla en dos dies, però aquest és el camí”, diu un dels comentaris a la publicació a Twitter.

Més actuacions per garantir la seguretat

Xavier García Albiol no fa vacances i els últims dies ha intensificat la tasca per posar ordre a la ciutat. Aquesta mateixa setmana va felicitar els agents de la Guàrdia Urbana “que han detingut un individu intentant cremar un contenidor d'escombraries”. L'alcalde va desitjar "que passi una temporadeta a la presó i després sigui expulsat al seu país d'origen".

En la mateixa línia, l'alcalde de Badalona ha fet referència a l'actuació duta a terme en un parc de Montigalà. Es tracta del parc G4, que “feia mesos que patia problemes de seguretat i convivència”. Ha mostrat fotos de l'abans i el després, amb l'expressió “problema resolt”.

La Guàrdia Urbana també ha dut a terme un operatiu al mercat il·legal dels barris de Sant Roc i Artigues. "Després de molts anys amargant veïns i comerciants, no pararem fins que aquests puguin viure tranquils", ha publicat l'alcalde. També s'ha fet ressò de la neteja dels parcs de la ciutat.

Operatiu especial per posar ordre a les platges

L'alcalde de Badalona també ha posat l'accent a combatre l'incivisme a les platges. El 30 de juny va signar un bàndol municipal amb 16 activitats sancionades amb multes de fins a 1.500 euros. Ara s'ha conegut que només al juliol es van registrar 400 incidències relacionades amb l'incivisme.

Primer pla de Xavier García Albiol amb cara seriosa i alçant el dit índex de la mà esquerra

L'ajuntament persegueix conductes com posar la música a tot drap, acampar, instal·lar taules de càmping i tendals, o fer foc. Les autoritats primer adverteixen i després sancionen. L'objectiu és dissuadir les pràctiques que produeixen molèsties a la resta de persones.

L'operatiu s'emmarca al pla de seguretat acordat al juny per l'alcalde de Badalona amb les policies. Albiol va mostrar la seva preocupació per la falta d'efectius i busca fórmules per contrarestar-lo. Va proposar contractar seguretat privada per absorbir algunes tasques de la Guàrdia Urbana i que els agents es puguin dedicar a patrullar.

➡️ Política

Més notícies: