Pla mitjà de Carles Puigdemont i Yolanda Díaz mirant-se i somrient
POLÍTICA

Yolanda Díaz torna a fer la feina bruta al PSOE i es rendeix als processistes

Sumar anuncia un acte per defensar l'encaix legal de l'amnistia

Sumar sempre ha portat la davantera al PSOE amb les negociacions per la investidura, i aquesta vegada no volia ser menys. La vicepresidenta en funcions Yolanda Díaz presentarà la setmana que ve la proposta de llei d'amnistia. S'avança així als socialistes, que continuen portant les converses amb Junts amb una gran discreció.

La líder de Sumar presentarà al'Ateneu de Barcelona, la setmana que ve, el dictamen d'un grup d'experts format per vint juristes. El partit de Yolanda Díaz presentarà l'informe en què aborden l'encaix constitucional de la llei d'amnistia. Forma part, segons ha dit, de l'”agenda catalana” en què treballen “coordinadament” amb el PSOE.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

El document ja està a les mans de Junts, que ara valorarà la proposta per donar una resposta als socis de la coalició. Sumar ha reiterat la necessitat de compromís de totes les parts perquè les negociacions arribin a bon port. Un avís dirigit tant als independentistes com als socialistes.

Sumar pren la davantera

No és la primera vegada que Sumar llegeix la cartilla al PSOE per la falta de vehemència en les negociacions amb Junts. El partit de Yolanda Díaz veu com s'esgota el temps i vol prendre la iniciativa per encarrilar les negociacions. Per això, presentarà un informe que dóna base legal a la llei d'amnistia.

L'acte comptarà amb la participació de prestigiosos juristes del Dret Constitucional com Joaquín Urías i Javier Pérez Royo. També experts penalistes com Merche García Arán o Nicolás García Rivas. A més, hi intervindran la historiadora Rosa Lluch, filla de l'exministre assassinat per ETA Ernest Lluch, i el negociador Jaume Asens.

La intenció de Sumar és demostrar que la llei d'amnistia és constitucional i que a més a més és necessària per desencallar el conflicte polític a Catalunya. Junts ha confirmat que ja disposa del document, i oferiran les seves conclusions el més aviat possible. Un pas més per desbloquejar l'acord de govern a Espanya.

Rebuig a la via unilateral

De la mateixa manera que Sumar defensa la generositat per part del Govern, també exigeix a Junts que renunciï a la via unilateral. L'entorn de Yolanda Díaz confia en un acord històric per resoldre la tensió territorial a Espanya. I a més volen ser protagonistes a la foto de l'acord final.

D'aquí ve el viatge de Yolanda Díaz a Brussel·les fa un mes, i l'afany de la seva formació a publicitar cada pas de les negociacions amb Junts. Una cosa molt diferent de l'estratègia del PSOE, que porta les converses amb un silenci sepulcral. Des de Junts també han insistit en la necessitat de la discreció per a una “negociació transcendental”.

L'acte de Sumar a Barcelona tindrà lloc dos dies després de la manifestació contra l'amnistia organitzada per Societat Civil Catalana a la ciutat comtal. Es preveu que sigui una manifestació massiva i històrica. Un element que afegirà més pressió al PSOE i Sumar en les negociacions amb Carles Puigdemont.

➡️ Política

Més notícies: