Un home de cabell canós i jaqueta fosca parla amb altres persones al carrer, mentre que en una altra imatge apareix sorprès en un lloc amb parets de maó.
POLÍTICA

Xavier García Albiol segueix amb la seva croada i intervé per evitar una okupació

Resol una altra okupació a Badalona i denuncia que la llei 'és una punyetera vergonya'

L'alcalde de Badalona té majoria absoluta no per casualitat.

A més d'entendre la lògica de la política municipal, Xavier García Albiol ha sabut veure el rumb que ha pres la societat. I el cas és que, més enllà de les legítimes crítiques, és un batle del PP que té majoria absoluta a Catalunya.

La seva política ha estat simple i directa: lluitar contra la inseguretat, els efectes negatius de la immigració il·legal i l'okupació. Aquest darrer problema és el seu senyal d'identitat. Fins al punt que ha convidat Pedro Sánchez a visitar Badalona perquè pugui explicar als veïns que l'okupació és només un “bulo" de l'extrema dreta.

Xavier García Albiol amb vestit blau i corbata vermella davant d'una bandera catalana i un escut de Badalona

Els indepes volen un Albiol

Potser perquè li va ensenyar Iván Redondo (que després va ser el cap de gabinet de Pedro Sánchez), García Albiol es dirigeix directament a la ciutadania. A més de tenir un discurs molt marcat, Albiol se sol expressar en xarxes socials, on el poder mediàtic no té tanta influència.

Això explica que el seu perfil a xarxes socials estigui ple de vídeos presos directament amb un mòbil. En ells és normal que surti Albiol explicant alguna decisió municipal sobre neteja, les platges o projectes urbanístics. Però els vídeos que tenen més recorregut i que es fan virals són els d'okupacions.

L'últim d'aquests vídeos el va publicar ahir mateix i tracta d'una okupació al barri del Gorg. Com s'aprecia a les imatges, Albiol intervé en l'okupació d'un local davant la mirada dels veïns, que es mostren molt irats. “Els he advertit als okupes que no marxaria fins que marxessin ells, i no he marxat fins que ells no han marxat”, diu l'alcalde:

Com també és habitual, molts han estat els usuaris que han aplaudit aquesta actuació d'Albiol. Així mateix, han estat molts els usuaris indepes que diuen que votarien un equivalent d'Albiol al seu municipi si existís.

Aquests suports populars tan diversos són una altra confirmació que la persona té gairebé la mateixa importància que el discurs. Encara més si es tracta de política municipal.

➡️ Política

Més notícies: