Dos homes de mitjana edat, un amb vestit i corbata i l'altre amb camisa de mezclilla, posen davant un fons desenfocat.
POLÍTICA

El tuit viral de Xavier García Albiol sobre Pedro Sánchez que ja porta milers de likes

El convida a Badalona perquè li expliqui als veïns afectats que l'okupació és una mentida: 'l'esperem de manera ansiosa'

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, és una figura política molt particular a Catalunya. Del PP, García Albiol governa amb majoria absoluta en una regió on tradicionalment els populars no han aconseguit grans èxits. El motiu cal buscar-lo a la política municipal.

Des del primer moment, l'estratègia política d'Albiol va consistir a centrar-se en els problemes més immediats de la ciutadania. En aquest sentit, els grans debats ideològics podien esperar una mica.

Aquests problemes municipals no són altres que la neteja, la inseguretat o l'okupació. Aquest darrer preocupa especialment a Catalunya, que acumula el 40% de les okupacions de tot Espanya.

La lluita constant contra aquesta xacra social explica que Albiol hagi guanyat suports populars fins acabar obtenint majoria absoluta.

“Vostè viu a Mart”

Ara bé, al president del Gobierno, Pedro Sánchez, l'okupació no li sembla un problema prioritari. Segons va dir des del Congrés dels Diputats, l'okupació és un de tants rumors de l'extrema dreta que no donen compte de la realitat.

Davant d'aquesta intervenció, l'alcalde Albiol li va respondre mitjançant xarxes socials amb respecte institucional i també amb contundència. “Senyor President, dir que el problema de l'okupació il·legal és “un bulo” demostra, amb tot el respecte, que vostè viu al planeta Mart”:

De la mateixa manera, Albiol l'ha convidat a visitar Badalona perquè tingui l'oportunitat d'explicar als veïns afectats que l'okupació és una mica. "L'esperem de manera ansiosa", ha deixat caure Albiol.

Aquest missatge de l'alcalde s'ha omplert de comentaris que el feliciten per la feina a Badalona. Altres comentaris, en canvi, retreuen a Albiol que el PP ha governat durant anys i que el problema de l'okupació no es va resoldre.

Davant d'això, Albiol respon que l'empitjorament que s'observa del problema de l'okupació coincideix de manera destacada amb els sis anys en què el PP no ha estat al poder.

➡️ Política

Més notícies: