Primer pla d'Alejandro Fernández del PP català
POLÍTICA

Alejandro Fernández anima el debat a Catalunya: 'El problema no són els immigrants'

El líder del PPC es pronuncia amb contundència sobre la immigració i critica el 'bonisme' progressista

Aprovació d'una ILP per regularitzar mig milió d'immigrants, polèmica pel repartiment de 'menes' i crisi institucional amb Vox. La immigració és un dels grans temes de debat social i polític. Sobretot a Catalunya, on la població immigrant ha crescut molt en poc temps.

I quasi totes les figures polítiques s'han pronunciat en aquest debat. Però destacava el silenci del líder del PPC, Alejandro Fernández, que sol expressar-se amb força claredat. Com a molt, havia enviat algun missatge velat a Vox o havia reivindicat la política de l'alcalde García Albiol.

Ara, ha publicat un missatge a xarxes socials oferint la seva anàlisi de la situació.

En unes poques línies, Fernández apunta que la qüestió de fons no és la immigració en si mateixa, sinó la política migratòria de l'esquerra i allò que vulgarment ja es coneix com a “bonisme”.

L'anàlisi d'Alejandro Fernández

"El problema no són els immigrants, el problema és lʻesquerra", assenyala Alejandro Fernández. Així s'expressava el líder popular a les xarxes socials:

Amb aquestes paraules, Fernández se suma a un corrent cada cop més estès i que sosté que la immigració per se no és dolenta. Per contra, la immigració esdevé un problema social i polític quan és desordenada. És a dir, quan l'administració del país receptor no la pot absorbir.

En aquest sentit, una de les crítiques més fortes que se li fa a l'esquerra és que les seves polítiques - sempre en nom de l'assistència humanitària - són més perjudicials que positives. Al seu missatge, Alejandro Fernández destaca alguns exemples d'aquesta manca de realisme pel que fa a la immigració.

Vet aquí la cultura del subsidi i les ajudes, la falsa integració que es converteix en guettos i comunitats separades o l'efecte crida, que dona pista al negoci de les màfies i a la corrupció als països d'origen.

Aquest missatge de Fernández ha rebut força comentaris. Molts usuaris deien estar d'acord amb ell a les seves crítiques a l'esquerra. Altres, en canvi, insisteixen que aquestes polítiques migratòries formen part d'un consens polític al qual al capdavall el PP s'ha sumat tant a Espanya com, sobretot, a Europa.

➡️ Política

Més notícies: