Muntatge de Laia Estrada de la CUP i un tuit seu

POLÍTICA

Les xarxes es mofen de la CUP després de la darrera proposta laboral

Laia Estrada aprofita el dia del treballador per apujar l'aposta del Gobierno: més SMI i menys jornada laboral


Ahir va ser el dia del treballador. Els sindicats van sortir al carrer i també els partits progressistes, que intenten capitalitzar aquesta mena d'esdeveniments. Una de les proclames de la jornada va ser treballar menys i cobrar més. Vet aquí, per exemple, la vicepresidenta Díaz i la seva insistència en què aconseguiran reduir la jornada laboral.

Però si es tracta d'aquestes qüestions, la CUP és protagonista. La seva líder, Laia Estrada, ha fet una proposta en xarxes que ha estat força criticada:

Tuit de Laia Estrada, de la CUP sobre l'1 de maig

En essència, la proposta és la mateixa que fa el PSOE, Podemos Sumar i tots els partits progressistes. La diferència rau en la intensitat, que en el cas de la CUP sol ser màxima quan es tracta d'aquest assumpte i de gairebé tots els assumptes.

Si els sindicats i el Gobierno de coalició proposa reduir la jornada fins a les 37,5 hores, la CUP puja – és a dir, baixa – l'aposta fins a les 30 hores. De la mateixa manera, si el Gobierno central va augmentar l'SMI fins a 1.134 euros, la CUP proposa apujar-lo fins a 1.600 en catorze pagues.

“Que les 8 hores diàries es van guanyar fa més d'un segle i les grans empreses estan en beneficis rècord!”, diu Laia Estrada.

Crítiques i petites empreses

El missatge de la candidata de la CUP ha rebut força crítiques en xarxes. Molts usuaris retreien a Estrada que no tingués present que la majoria d'empreses són petites i mitjanes. “Sempre esteu amb el rotllo de les grans empreses. Què passa amb les petites i mitjanes empreses?”, deia algun.

Yolanda Díaz al Congrés dels Diputats en la seva intervenció gesticulant

I és que, per a les petites i mitjanes empreses, la pujada dels salaris pot representar un problema. Concretament, que l'SMI no cobreixi la productivitat del treballador. Com vam explicar fa uns mesos, l'SMI que va decretar la vicepresidenta Yolanda Díaz té un cost real per a l'empresa al voltant de 2.000 euros.

Ara mateix, el SMI ja representa el 61% del salari mitjà que paga el mercat. Augmentar-ho fins als 1.600 com proposa la CUP implicaria que l'SMI seria més gran que el salari mitjà que ara mateix paga el mercat laboral espanyol atesa la seva estructura i productivitat. D'aquí que algun usuari comentés “Què vols? Una aturada del 80%?”.

➡️ Política

Més notícies: