Muntatge amb fotos de personatges

POLÍTICA

Isabel Díaz Ayuso vindrà a Catalunya per fer campanya: dia, hora i lloc

La presidenta madrilenya presentarà el model d?èxit que vol importar el PP català


El PP treu la seva artilleria pesant per intentar un darrer esforç que el catapulti a les eleccions catalanes del 12-M. Alberto Núñez Feijóo es desplaçarà a Catalunya per donar suport al candidat Alejandro Fernández a l'acte central, el 4 de maig, a Badalona, i al tancament de campanya. Se sumaran al suport al PP català altres figures prominents del partit com Cuca Gamarra, Borja Sémper, Juanma Moreno, María Guardiola… i Isabel Díaz Ayuso.

El mateix Alejandro Fernández ha anunciat a les seves xarxes socials l'acte que compartirà amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Serà dilluns que ve, 6 de maig, a les 17.30 hores, a la plaça Artós de Barcelona. La seva presència és molt significativa perquè sempre se n'ha comparat la determinació amb la del president del PP català, amb qui comparteix la intransigència amb el separatisme i la crítica a la moderació de la direcció nacional del seu partit.

Ayuso obrirà dilluns una setmana decisiva per al PP a Catalunya, ja que els populars tenen l'oportunitat de fer el sorpasso a Vox i recuperar el lideratge de la dreta. Per això la consigna des de Gènova ha estat mostrar des del principi la unitat del partit al voltant del candidat Alejandro Fernández, malgrat no ser sant de la devoció de Feijóo. La campanya electoral ha servit per reconciliar momentàniament els corrents en disputa dins del PP, on Ayuso i Fernández formen un dels fronts.

Isabel Díaz Ayuso torna a Catalunya

Isabel Díaz Ayuso torna a Catalunya després d'aquella entrevista a Catalunya Ràdio en què va trencar molts tabús sobre la gestió a Barcelona ia Madrid. La madrilenya va recordar que Catalunya és una de les comunitats que rep més inversions de l'Estat, i que el seu fracàs respon al victimisme i al mal govern del processisme. Ho va dir hores després que Madrid prengués a Catalunya la Fórmula 1, com a contrast entre una gestió reeixida i una altra ruïnosa.

Ayuso torna a Catalunya per vendre el seu model d'èxit a la Comunitat de Madrid, que el PP català vol importar per girar full a deu anys de processisme. Un model basat en l'eliminació d'obstacles per a l'activitat econòmica per atraure inversions, la reducció dels impostos i l'aposta per un model mixt de col·laboració entre entitats públiques i privades. Un model que Ayuso contraposa al de Catalunya, on la inestabilitat política ha desincentivat la inversió, allò públic s'ha menjat la iniciativa privada, i els impostos estan pels núvols.

Ayuso i Fernández faran a més front comú contra el separatisme i el sanxisme, conscients que representen un mateix corrent dins del partit. Ayuso va ser la primera que, juntament amb Aznar, va fer una crida a la mobilització contra l'amnistia. I Fernández es va enfrontar obertament a la direcció nacional presidida per Feijóo quan es van reunir amb Junts per negociar la investidura després de les eleccions del 23-J.

El PP, davant de la seva gran oportunitat

Les enquestes apunten que el PP d'Alejandro Fernández podria multiplicar per cinc el resultat obtingut a les darreres eleccions catalanes, el 2021. El líder del Partit Popular ha sabut capitalitzar la frustració i l'esgotament dels catalans després de molts anys de procés i de degradació a tots els nivells a Catalunya. Com Ayuso, Fernández representa la línia dura del partit i això permet neutralitzar l'efecte Vox.

Fernández centra la campanya en la lluita contra el processisme i el sanxisme, i en la recuperació econòmica de Catalunya. Però també a la denúncia de l'actual model migratori i la inseguretat als barris, competint així directament amb el partit d'Ignacio Garriga. El seu triomf suposaria no només un nou equilibri de forces a la dreta catalana, sinó també un aval al PP desacomplexat que reclamen molts espanyols crítics amb Feijóo.

➡️ Política

Més notícies: