Primer pla de Yolanda Díaz amb cara de preocupació mirant cap al sostre

POLÍTICA

Les xarxes esclaten contra Yolanda Díaz després de les últimes declaracions contra Israel

No donen crèdit a les paraules de la vicepresidenta: 'no sé si són conscients del que implica aquesta frase'

Ahir va ser un dia important. El president del Gobierno, Pedro Sánchez, va anunciar davant del Congrés dels Diputats que Espanya reconeixerà l'Estat d'Israel. Per la seva banda, el país hebreu ha trucat a consultes als ambaixadors i ha parlat de “greus conseqüències”.

En qualsevol cas, el que és segur és que la guerra a Gaza ha esdevingut un element de debat polític a Espanya i a Catalunya. L'esquerra ha sortit en massa a condemnar Israel i a demanar que es trenquin les relacions polítiques i diplomàtiques. Entre els que han pressionat en aquest sentit ha estat la vicepresidenta i líder de Sumar, Yolanda Díaz.

Imprudent i perillós

Deixant de banda que la vicepresidenta ha intentat anotar-se el mèrit d'ahir per interessos electoralistes, Yolanda Díaz va publicar un vídeo reivindicant la decisió del Gobierno. La polèmica va venir perquè en la seva intervenció va fer referència al lema antisemita més conegut:

Com és sabut, 'Des del riu fins al mar' és l'eslògan polític del nacionalisme palestí i, per extensió, del grup terrorista Hamàs. Encara que en els darrers anys se n'hagi intentat diluir el seu significat, aquest eslògan demanava històricament l'aniquilació de l'Estat d'Israel. De fet, Hamàs se'n va apropiar als anys vuitanta, època de la creació del grup terrorista.

El cas és que el missatge de la vicepresidenta Díaz ha fet cremar les xarxes i molts comentaristes polítics. A més de la imprudència de posar-se en contra d'un Estat com l'israelià, molts consideren intolerable que es pugui fer servir un eslògan d'aquesta naturalesa.

"Truca a la destrucció d'Israel i a l'extermini del poble jueu", "Yolanda Díaz usant el lema de Hamàs per reclamar la desaparició de l'Estat d'Israel i l'extermini dels jueus" o "No sé si són conscients del que implica aquesta frase”.

➡️ Política

Més notícies: