Fotomuntatge Núria Marín i David Quirós amb un fons de l'Ajuntament de l'Hospitalet

POLÍTICA

Qui és David Quirós, el nou alcalde de l'Hospitalet quan Núria Marín plegui

Núria Marín ha anunciat que deixarà l'alcaldia de l'Hospitalet el pròxim mes de juny, després de més de 15 anys

Núria Marín, que, fins ara i des de fa més de 15 anys, ha estat l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, deixarà el càrrec el pròxim 15 de juny. Així ho ha avançat aquest dimecres, 22 de maig, El Periódico.

La socialista cedirà el seu lloc a David Quirós, regidor, fins ara, de l'Ajuntament de l'Hospitalet, només dos mesos després de les eleccions catalanes del 12-M que van donar la victòria a Salvador Illa.

Qui és David Quirós, pròxim alcalde de l'Hospitalet

David Quirós serà el proper alcalde de l'Hospitalet, després de la marxa a mitjans de juny de Núria Marín, que ha governat la ciutat durant 16 anys.

Fins ara, David Quirós era regidor a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat des de l'any 2016. I tercer tinent d'alcaldia des de les darreres eleccions municipals, en què el PSC va perdre un regidor a la ciutat i, amb això, també la majoria absoluta.

De fet, a la ciutat, segons apunta El Periódico, el nom de David Quirós, que fins ara era poc conegut fora de l'Hospitalet de Llobregat, ja sonava com a candidat a substituir Núria Marín a l'alcaldia. I és que, els últims mesos, s'ha pogut veure, de manera habitual, David Quirós acompanyant la fins ara alcaldessa en diversos actes.

Finalment així serà, i a partir del 15 de juny, David Quirós serà el pròxim alcalde de l'Hospitalet de Llobregat, després de més de 16 anys amb Núria Marín al capdavant.

Núria Marín posa la vista al Senat

Núria Marín, que era l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat des de l'any 2008, deixarà el càrrec el pròxim 15 de juny en mans de David Quirós. I ho farà després de les eleccions catalanes que van situar Salvador Illa com el candidat més votat.

El nom de Núria Marín ja sonava com una de les possibles conselleres del Govern, en cas que Illa fos, finalment, investit com a president de la Generalitat. De fet, durant la campanya, el primer secretari del PSC ja va anunciar que la Núria Parlón, alcaldessa socialista de Santa Coloma de Gramenet, seria la consellera d'Interior.

Tot i que Núria Marín, que ha renunciat coincidint amb les negociacions per a la constitució del Parlament, ha al·legat que deixa el càrrec per una "decisió personal".

I és que, segons ha avançat el mitjà esmentat, l'alcaldessa ja havia anunciat prèviament que aquesta seria la seva darrera legislatura, i que seguirà amb la seva responsabilitat de Senadora, després d'abandonar la presidència a la Diputació de Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: