Una dona davant de l'skyline de Nova York amb l'Empire State Building al fons i el text "SOM A NOVA YORK," a la part inferior.
POLÍTICA

Les xarxes esclaten contra la hipocresia d'ERC per un vídeo des de Nova York

Els republicans li han agafat el gust a anar a NY: ‘els progres de Visa Or teniu la cara de ciment armat’

Quan els polítics arriben a alguna quota de poder, entren a una roda molt particular. Viatges, contactes, salaris elevats, reunions, etc. Es tracta d'un ascensor social molt eficaç i que explica les importants capacitats digestives que semblen tenir-ne molts pel que fa al seu partit.

Aquesta mena de vida privilegiada, només atenuada per l'exposició mediàtica, desperta cada cop més indignació entre la ciutadania. El motiu és la degradació de les condicions de vida: habitatge, inseguretat, llistes d'espera, etc. Per norma general, al ciutadà no li interessa gens ni mica el rosari de reunions i activitats dels polítics.

En el cas de la política catalana, aquest fenomen es presenta agreujat. Amb una classe política instal·lada en un processisme sense fi, són molts els votants que ja no creuen en els partits tradicionals. L'abstencionisme és un bon termòmetre sobre això.

High-level political forum

Després que Tania Verge alliçonés el món des de Nova York, l'última a protagonitzar un d'aquests episodis de realitat paral·lela ha estat Elisenda Alamany, peça fonamental d'ERC a Barcelona. En un vídeo compartit a les xarxes socials, Alamany ha exemplificat un cas paradigmàtic de tot això.

La regidora republicana diu haver estat convidada al high-level political forum de les Nacions Unides per parlar entre altres coses de “la necessitat del desenvolupament sostenible”. Així mateix, “aprofitaran” la visita per reunir-se amb el govern de Nova York i "intercanviar projectes".

Més enllà del preciosisme de totes aquestes declaracions, els usuaris se n'han indignat. Tots han entès el mateix: un viatge pagat a costa del contribuent i objectius molt difusos. “De vacances pagades pel contribuent català. No cal que ens els refreguis per la cara tampoc”, “Aquest turisme si és bo?”, deien els usuaris.

Al marge, és clar, que per parlar de desenvolupament de sostenible han hagut de creuar l'oceà Atlàntic amb avió. “Era imprescindible fer-ho presencialment?”, “Això ho podeu fer per videoconferència. Els progres de VISA ORO teniu la cara de ciment armat”, “Suposo que hauràs anat en veler no?”.

➡️ Política

Més notícies: