Imatge de Pere Aragones amb la mà a la barbeta, assegut al seu escó del parlament de catalunya
POLÍTICA

Pere Aragonès treu pit per la seva gestió i les xarxes l'enfonsen

Reivindica la seva política energètica i els usuaris esclaten: 'teniu el país a la cua d'autonomia energètica'

El president en funcions, Pere Aragonès, es felicita pels èxits de la seva acció de govern. Ja de sortida, al president Aragonès no li queda més que complir els rigors institucionals i reivindicar la seva feina. Però això no sempre surt bé.

En una visita amb el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, a l'empresa pública l'Energètica, Aragonès ha parlat sobre energia. Ha reivindicat que la “transformació verda” és una prioritat i haver aconseguit alguns èxits com “la posada en marxa de l'Energètica pública”.

Sobirania energètica?

Cal tenir present que un dels objectius d'aquesta política energètica és aconseguir dotar-se de sobirania en aquesta matèria. Com va explicar el mateix Govern a principis d'any, la Generalitat invertiria 1.000 milions d'euros d'aquí al 2040. En aquest procés, l'empresa pública l'Energètica hi tindrà un paper fonamental.

El problema és que això no és senzill i encara menys en el cas de Catalunya. El motiu és que la regió està molt endarrerida en producció d'energia elèctrica renovable. I això és el que els usuaris han recordat a Pere Aragonès a través d'una nota de la comunitat a Twitter.

Pla mig curt de Pere Aragonès amb cara trista i de fons un cartell groc amb el logotip d'Esquerra Republicana

Amb un 14% de mitjana, Catalunya és de les regions europees amb una producció d'energia elèctrica renovable menor. A la resta d'Espanya, per exemple, el percentatge puja fins al 60%, cosa que sí que l'acosta a la sobirania energètica real. Així mateix, la mitjana europea es troba més del 30%, és a dir, més del doble del que té Catalunya.

Amb aquestes dades, treure pit de la política energètica del Govern d'ERC no els ha semblat gaire bona idea als usuaris a les xarxes socials. “Per endollar gent a guinguetes públiques sou molt bons, però teniu el país a la cua d'autonomia energètica”, “Mentiders, acabareu com Ciutadans”, “Pareu d'insultar la nostra intel·ligència!”, "Ja falta poc, a les properes eleccions ja sereu residuals", deien els usuaris..

➡️ Política

Més notícies: