Muntatge d'Ignacio Garriga cara a cara amb Rubén Wagensberg al parlament
POLÍTICA

Vox exigeix al Parlament que retiri la condició de diputat a Ruben Wagensberg

Vox torna a la càrrega i demana a Anna Erra que li retiri l'acta de diputat a Wagensberg després de la decisió del Tribunal Suprem d'investigar-lo per terrorisme

En una carta adreçada a la presidenta del Parlament, Anna Erra, Ignacio Garriga demana que la Mesa retiri l'acta de diputat a Ruben Wagensberg. “Aquest fet, per la seva naturalesa, tanca qualsevol porta a interpretacions laxes o maniobres dilatòries”, apunta Garriga. Es refereix a la recent decisió del Tribunal Suprem d'investigar-lo per terrorisme juntament amb l'expresident Puigdemont.

El Tribunal Suprem veu indicis de terrorisme

Era una de les notícies més destacades d'aquests darrers dies. El Tribunal Suprem desoïa la Fiscalia i s'alienava amb la petició del jutge de l'Audiència Nacional, José Manuel García Castellón, d'investigar per terrorisme Wagensberg i Puigdemont. El motiu de la petició a l'alt tribunal és que són dos aforats.

“El tribunal no té cap dubte que els fets que s'imputen a 'Tsunami Democràtic' s'incardinen en el delicte de terrorisme i recull almenys una desena de sentències de terrorisme de carrer que consolida la seva doctrina sobre aquest delicte”, assenyalava el TS a un comunicat fet públic. De moment, Suïssa no ha posat facilitats a les peticions de la justícia espanyola per entendre que l'acusació de terrorisme que plantegen no és clara.

Vox, contra la Mesa del Parlament

A més de la derivada política sobre la llei d'amnistia, aquest fet té una traducció en la lluita particular que el grup parlamentari de Vox a Catalunya manté amb la Mesa del Parlament. Com ja han manifestat diverses vegades, des de Vox consideren que el manteniment de l'acta de diputat a Ruben Wagensberg és una maniobra il·legítima.

De fet, fa poc més d'un mes Vox forçava la Mesa a debatre si Ruben Wagensberg podia mantenir el seu vot per delegació. Segons va poder saber E-Notícies, Vox assenyalava que la baixa mèdica de Wagensberg era un pretext per defugir el fet que “la seva incompareixença és notòria i exclusivament perquè s'ha instal·lat a Suïssa per eludir l'acció de la justícia”. La petició de Vox va ser finalment desestimada.

El diputat d'ERC, Ruben Wagensberg, amb cara seriosa intervé durant una sessió plenària al Parlament de Catalunya, el 19 d'octubre del 2021, a Barcelona, Catalunya

Vox torna a la càrrega

Ara, amb la decisió del Suprem ja en ferm, Vox redobla els esforços i insisteix que la Mesa del Parlament retiri l'acta de diputat a Wagensberg. A la carta a què ha tingut accés aquest mitjà i que ve signada per Ignacio Garriga, s'apunta que “la implicació d'un diputat en delictes d'aquesta magnitud no és només un desafiament directe a la seguretat i a l'ordre públic, sinó que també soscava els fonaments sobre els quals s'erigeix l'Estat de dret”.

Per tot això, des de Vox exigeixen a la presidenta Erra “una resposta immediata i sense concessions”. La formació va més enllà i parla que mantenir l'acta de diputat Wagensberg amb una causa oberta per terrorisme representaria un “greuge” a les víctimes del terrorisme.

Davant aquesta nova petició, i tenint en compte que hi ha novetats judicials de fons, la Mesa del Parlament haurà de prendre algun tipus de resolució. Per part seva, Garriga interpel·la directament a Anna Erra per a dir-li que “no permeti que el seu llegat es vegi entelat per l'omissió o la deixadesa enfront d'aquest assumpte de crucial importància". Donats els precedents més recents sobre aquesta qüestió és d'esperar una altra escena de conflicte polític en el Parlament de Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: