Muntatge de Sílvia Orriols i Clara Ponsatí amb TV3 de fons
POLÍTICA

TV3 fa d'altaveu de Clara Ponsatí mentre segueix silenciant Sílvia Orriols

La televisió pública catalana segueix mostrant sense pudor les seves preferències polítiques i exercint el veto a altres opcions

La funció duna televisió pública és garantir laccés dels ciutadans a la informació dacord amb els criteris dobjectivitat i imparcialitat. Tot i això, a Catalunya fa temps que TV3 s'ha convertit en àrbitre de la veritat. Així ha quedat demostrat una vegada més amb el favoritisme cap al nou partit de Clara Ponsatí, que contrasta amb el cordó sanitari imposat a Sílvia Orriols.

Un dels criteris que ha de guiar el fet de procedir de la televisió pública és el de rellevància. Tot i això, encara que Aliança Catalana va guanyar les eleccions municipals a Ripoll i fa mesos que marca l'agenda política catalana, a TV3 van optar pel silenci mediàtic primer i la intoxicació després. Això contrasta amb l'entusiasme per Clara Ponsatí, a qui han entrevistat el mateix dia que va anunciar la creació d'un nou partit.

La pròpia Sílvia Orriols ha ironitzat dient que “a mi no m'entrevisten a 'TV3 la seva' ni us cobraré 12 euros per explicar els meus projectes d'Estats”. La líder d'Aliança Catalana fa referència a l'acte de presentació del nou partit de Clara Ponsatí, Alhora. Serà el 23 d'abril al Teatre Borràs de Barcelona amb les entrades a dotze euros.

Competeixen per un mateix espai electoral

A l'entorn d'Aliança Catalana creuen que si Sílvia Orriols anunciés avui que es presenta a les eleccions seria ignorada per TV3. Segons el periodista Sergi Maraña, “que treguin ja a passejar Clara Ponsatí el dia que anuncia que vol muntar una alternativa als partits processistes, només significa una cosa: que als partits que controlen TV3 els interessa patrocinar-la perquè els de sempre mantinguin el poder”.

Clara Ponsatí, exconsellera d'Educació sota l'ombra de Carles Puigdemont, va trencar aquest estiu amb l'expresident i ara anuncia la creació d'un nou partit. Alhora neix amb dos ítems, “la independència i el bon govern”. Tot i això, el que alguns presenten com un desafiament als partits processistes, altres ho veuen com un partit processista més.

Clara Ponsatí i Sílvia Orriols competeixen per un mateix espai electoral, el de l'independentisme indignat. Però la primera compta amb l'altaveu de la televisió pública catalana mentre que la segona intenta sobreposar-se al silenci mediàtic. De fet, Aliança Catalana intenta explotar el cordó sanitari per reforçar la seva imatge com a representació popular contra les elits polítiques i mediàtiques.

Simpaties i vetos a la tele catalana

“Clara Ponsatí té un pla, té un projecte”, deia la presentadora del programa Tot es mou , mentre la política reia amb molta complicitat. No hi ha dubte que l'exconsellera desperta simpaties a la televisió pública catalana. Tot al contrari que Sílvia Orriols, titllada com a “extrema dreta” i vetada en programes i entrevistes.

El nou partit de Ponsatí reivindica obertament la necessitat que Catalunya tingui les competències en immigració per impulsar una integració catalanitzadora dels estrangers. Un debat obert per Aliança Catalana i assumit primer per Junts i ara per Alhora. Però per a TV3 la reivindicació és més digerible quan la proposa un espai polític com el de Clara Ponsatí i Jordi Graupera que no pas quan la formula Aliança Catalana.

Mentrestant, Sílvia Orriols segueix preparant a l'ombra la seva candidatura per a les properes eleccions catalanes, previstes el febrer del 2025. L'independentisme antiimmigració està ultimant el programa polític abans d'anunciar que es presenta als comicis. L'objectiu és desembarcar al Parlament per continuar creixent com a alternativa als partits processistes.

➡️ Política

Més notícies: