Muntatge amb un pla mitjà curt d'Ignacio Garriga i un pla mitjà més petit de Ruben Wagensberg i Aurora Madaula
POLÍTICA

La Mesa del Parlament es tanca en banda: rebutgen Vox i defensen Madaula i Wagensberg

La Mesa del Parlament no accepta la proposta del partit d'Ignacio Garriga de considerar il·legal la delegació del vot dels dos polèmics diputats


Vox va intentar per posar contra les cordes la Mesa del Parlament i aquesta ha decidit tancar-se en banda i protegir els seus. El partit d'Ignacio Garriga va forçar l'òrgan presidit per Anna Erra (Junts) a haver de debatre sobre la delegació de vot dels diputats Aurora Madaula (Junts) i Ruben Wagensberg (ERC), a la qual es va donar llum verda des del principi. Tots dos, membres de la Mesa, es troben de baixa. Tot i això, Vox denunciava que acceptar la seva delegació de vot era il·legal, ja que ella segueix participant en actes polítics, mentre que ell està vivint a Suïssa després de fugir per no respondre davant la justícia.

Aquest matí, la Mesa s'ha reunit després de la petició de Vox de reconsiderar la seva posició inicial. I l'òrgan presidit per Anna Erra, que compta amb membres de Junts, ERC, PSC i la CUP, ha rebutjat la proposta de la formació constitucionalista. Ho ha fet, a més, fent un toc d'atenció al partit d'Ignacio Garriga.

Vox ha reiterat la seva denúncia, tot recordant que Aurora Madaula i Ruben Wagensberg "diguin que no poden treballar i participin en actes polítics, viatgin, tinguin reunions i concedeixin entrevistes polítiques". A més, han instat la resta de formacions a substituir-los, atès l'abandonament de funcions que implica la seva situació actual. Per això, s'han ofert voluntaris per ocupar aquests llocs. Des de Vox al·leguen que l'article 49 del reglament "estableix proporcionalitat" i ells són la quarta força al Parlament (11 diputats). Mentrestant, consideren la CUP, que sí que té representació en aquest òrgan malgrat tenir dos diputats menys, un partit que fa d'"okupa institucional".

La Mesa del Parlament no només ha fet pinya amb Aurora Madaula i Ruben Wagensberg. També ha posat deures a Vox, demanant a la formació d'Ignacio Garriga respecte, també als plens que se celebren a la cambra catalana. Crida l'atenció aquesta petició, ja que, com denuncia Vox, la Mesa del Parlament és la primera que "no respecta el resultat de les eleccions a l'organització del Parlament", fruit del cordó sanitari que la resta de formacions exerceix sobre ells.

El partit liderat per Ignacio Garriga ha volgut reivindicar que, a diferència de la Mesa, ells sí que tenen "un alt respecte institucional" i han volgut deixar clar que "no acceptarem ni una sola censura a les nostres idees". I és que, sense anar més lluny, Vox va tenir recentment una topada amb Anna Erra i l'òrgan que presideix després d'un discurs d'Ignacio Garriga que va acabar amb la presidenta del Parlament demanant respecte cap a una 'manada' de violadors estrangers.

➡️ Política

Més notícies: