Muntatge d'Anna Erra amb Carlos Carrizosa i Ignacio Garriga al Parlament

POLÍTICA

Vox i Ciutadans es preparen per a una nova guerra amb la Mesa del Parlament

Avisen que arribaran fins a les darreres conseqüències legals si la presidenta Erra admet a tràmit la darrera proposició de llei que ha arribat a la Mesa

Vox i Ciutadans han denunciat a xarxes la convocatòria que han rebut per part de la Mesa del Parlament. Es tracta d'una sessió per estudiar una proposició de llei presentada per una plataforma i que està destinada a declarar la independència. C's parla de “febre colpista” i Vox que “usarà tots els mitjans legals contra la Mesa”.

Erra i els partits constitucionalistes

Continuen els desacords entre alguns grups parlamentaris constitucionalistes i la Mesa del Parlament. Alguns dels més recents, amb Vox. Fa poc, per exemple, la Mesa es va negar a llegir una de les peticions de Vox sobre la immigració il·legal perquè la presidenta Erra ho va considerar “inadequat”.

Així mateix, un altre dels conflictes més recents va ser a propòsit de la petició de Vox de debatre si el vot d'Aurora Madaula i Ruben Wagensberg tenien validesa. El cas és que la diputada de Junts és de baixa i el diputat d'ERC fugit a Suïssa. Al final, la Mesa va rebutjar la petició i, és més, li va donar una estrebada d'orelles a Vox.

D'altra banda, les relacions amb C's no són gaire millors. Fa unes setmanes, Erra va retirar la paraula a Anna Grau per treure una bandera catalana i una bandera espanyola i recitar un poema d'Espriu. I ara, les dues formacions han denunciat a xarxes el missatge que han rebut de la Mesa del Parlament:

Accions legals

El president del grup parlamentari de C's, Carlos Carrizosa, explica que es tracta d'una proposició de llei presentada per una plataforma i destinada a declarar la independència. Avisa que, si la Mesa admet a tràmit aquesta proposta, “els portaran als tribunals”. Parla de “abaixar-li la febre amb alguna cullerada de xarop de Justícia”. Carrizosa avisa així mateix que aniran “al Constitucional” i fins i tot no descarten “accions penals”.

Vox, per la seva banda, està en la mateixa línia i avisa que “usarà tots els mitjans legals contra la Mesa del Parlament si aquesta admet a tràmit la PL de declaració d'independència de Catalunya”. El PP no s'ha pronunciat a les xarxes, però també estudia possibles opcions davant aquesta nova situació.