Primer pla d'Anna Grau de Ciutadans posant per a una entrevista
POLÍTICA

VÍDEO: Treuen de la tribuna del Parlament Anna Grau per mostrar una bandera d'Espanya

Ciutadans presentarà una queixa formal


Nou incident al Parlament de Catalunya, i una vegada més per la guerra de banderes. La protagonista aquesta vegada ha estat Anna Grau, portaveu de Ciutadans, a qui la presidenta de la cambra, Anna Erra, ha fet fora de la tribuna per tret una bandera catalana i una altra espanyola. La formació taronja ha anunciat que prendrà mesures.

Ha passat al ple d'aquest dijous, mentre es discutia una moció de la CUP sobre la defensa dels drets lingüístics. Anna Grau ha criticat que “no és en defensa de la llengua sinó un monument a la hispanofòbia”. Tot seguit ha començat a recitar un poema de Salvador Espriu, mentre estenia una bandera catalana sobre el faristol.

Només portava llegits alguns versos quan la presidenta del Parlament, Anna Erra, l'ha interromput. “La crido a l'ordre, diputada, tregui tot això per favor”, li ordenava mentre Anna Grau seguia recitant. Davant la negativa de la diputada a obeir li ha tancat el micròfon i l'ha convidat a marxar.

"Li recordo", ha afegit Erra, "que no fer cas a la presidenta també és una falta de respecte a la persona, a la institució ia la cambra". Li ha advertit que “el proper dia potser no la deixarem ni actuar”. La diputada ha abandonat la tribuna entre aplaudiments de la bancada independentista.

Ciutadans anuncia mesures

Anna Grau s'ha fet ressò de l'incident, lamentant que “el Parlament és aquell lloc on et diuen fatxa per defensar el bilingüisme però després et tallen el micro per treure'n una senyera i una bandera”. Ha recordat que són les mateixes banderes que presideixen la càmera. I que Erra “hauria d'honrar i defensar, no censurar”.

Ciutadans ha donat suport al seu portaveu, i davant l'actitud de la presidenta de la cambra, han dit que “mai no callaran”. També han anunciat que presentaran “una queixa formal per aquest greu acte de censura” i demanaran una “rectificació” per part d'Erra. Ciutadans ha recordat que ja s'han exhibit altres vegades banderes al Parlament, i mai no havia passat res fins avui.

Hi ha els qui recorden Anna Grau que Ciutadans no defensa el bilngüisme sinó el monolingüisme. I afirmen que al seu partit “ja només els queda muntar el numeret aquí ia Europa”. Encara que la diputada també ha rebut missatges de suport, anomenant-la "valenta" i animant-la a seguir contra els "sectaris supremacistes".

➡️ Política

Més notícies: