Dues persones estan dretes al costat d'una bicicleta en un carrer, una de les quals està recolzada contra una paret.
POLÍTICA

Un vídeo mostra la impunitat amb què actuen els delinqüents a Catalunya

Els veïns van gravar l'escena des de la finestra per denunciar la inseguretat que pateixen

El govern en funcions d'ERC, i especialment el Departament d'Interior, amb Joan Ignasi Elena al capdavant, ha estat assenyalat per la crisi d'inseguretat latent a Catalunya. La violència s'expressa en un auge dels delictes més greus, com els homicidis i els robatoris violents, però també d'altres delictes de baixa intensitat. Com el robatori de vehicles, molt estès a ciutats de l'àrea de Barcelona.

Les xarxes socials són testimoni diari de la delinqüència desfermada a Catalunya. Els veïns graven les escenes quotidianes als seus mòbils i ho pugen a internet com a denúncia del que està passant. Com aquest vídeo, que mostra com uns delinqüents arrenquen un senyal per robar una moto a Mataró, a la comarca del Maresme a Barcelona.

Les imatges mostren com ni els crits dels veïns des de la finestra són capaços de dissuadir els lladres. Un reflex de la sensació d'impunitat que senten els delinqüents a Catalunya, fruit de la benvolença d'unes lleis que emparen la multireincidència.

Zona zero de la delinqüència a Catalunya

Els fets han tingut lloc a la comarca del Maresme, ara mateix un dels llocs més perillosos de Catalunya. La delinqüència s'ha desfermat a ciutats de la comarca com Calella, on els delictes van pujar més d'un 20% l'any passat. Allà va tenir lloc l'assassinat recent d'una persona en una zona d'oci, a l'onada de crims (set en menys d'una setmana) que va sacsejar la societat catalana.

La crisi de seguretat en aquesta zona va portar la Conselleria dInterior a celebrar una junta de seguretat a petició de lalcalde de Calella. Van prometre més efectius, però els sindicats han denunciat l'incompliment de la promesa i avisen: no hi ha prou agents per garantir la seguretat de la gent aquest estiu .

Els veïns, farts de la inseguretat

El vídeo d'aquest robatori s'ha viralitzat ràpidament i acumula desenes de comentaris que mostren el cansament de la població. “La gent senzilla ha de vigilar la ciutat des de casa seva, i no només a Mataró, a tot Catalunya, és una vergonya!”, diu un dels comentaris.

Hi ha un corrent cada cop més majoritari que demana mà dura contra la delinqüència i la deportació dels estrangers multireincidents.

"Quins dos pintes", diu un dels comentaris, "imagina't q es troben una noia sola i borratxa q vol arribar a casa. T'ho imagines? Doncs a aquesta gentussa amb 200 antecedents la deixen solta pel carrer".

➡️ Política

Més notícies: