Imatge detall d'una jaqueta dels Mossos d'Esquadra
POLÍTICA

Condemnen un metge d'Interior que va abusar sexualment d'agents de Mossos

Les mesures adoptades pel departament van arribar tard i la sentència condemna també la Generalitat

Dues han estat les agents de Mossos d'Esquadra que han patit abusos sexuals per part del metge del Servei de Vigilància de la Salut del Departament d'Interior. Així ho recullen dues sentències condemnatòries de les quals s'han fet ressò els sindicats de mossos en un comunicat.

A més de la condemna al doctor, la justícia també condemna la Generalitat per una “responsabilitat civil subsidiària”. El motiu per això és que les mesures adoptades pel Departament d'Interior per aturar aquesta situació “van arribar massa tard”, expliquen des del sindicat.

Segona sentència en ferm

L'origen d'aquesta situació es remunta al maig del 2022, quan el sindicat SAP-FEPOL va destapar diversos casos d'abús sexual a agents dels mossos. "Uns fets gravíssims, que després de fer-se públics, van acabar elevant fins a cinc, el total de víctimes presumptament abusades pel Doctor del Departament d’Interior", diuen els agents al comunicat.

En un primer moment, el jutjat penal núm. 4 de Barcelona ja va emetre una sentència condemnatòria. Ara, el jutjat nº28 ha fet el mateix, elevant a dos casos ja oficials d'abús sexual.

El doctor Jordi Planas ha estat condemnat a dos anys de presó, a diverses formes d'inhabilitació i a llibertat vigilada durant dos anys per un delicte d'abús sexual. "La conducta perpetrada s’incardina sota les coordenades de satisfacció de l’apetit sexual", conclou la sentència.

Però no només el metge ha estat condemnat. La Generalitat haurà de respondre de manera subsidiària al pagament de 10.000 euros que també se li ha imposat al metge. Segons raona la sentència, les mesures d'Interior per posar fi van ser posteriors als fets i, per tant, no van arribar a temps. Per això, l'administració pública ha estat condemnada com a “responsable civil subsidiària”.

Tres casos més

Els sindicats han celebrat aquesta sentència i han tornat a llançar un missatge a Interior. "Fem una valoració absolutament positiva d’aquesta segona sentència en tant que repara el dany provocat a la nostra companya i evidencia que el Departament d’Interior, tal i com així denunciéssim en el seu dia, va actuar tard i malament".

Finalment, cal tenir present que queden tres casos més pendents de resolució judicial. "En total cinc dones valentes a qui el cos de mossos d’esquadra haurà d’estar eternament agraït pel seu coratge i la determinació mostrada", assenyalen els sindicats en un gest de reconeixement cap a les seves companyes.

➡️ Política

Més notícies: