Un home jove està assegut a terra al costat d'una paret, mentre que un home gran amb el braç ensangrentat està assegut en una cadira.
POLÍTICA

Vídeo: La insuportable imatge de la delinqüència a Catalunya

Cada cop circulen més imatges de robatoris i agressions a Catalunya: sobretot a Barcelona

Les xarxes socials són l'únic vehicle que tenen els ciutadans per conèixer la realitat que no surt als mitjans oficials. Això explica que alguns polítics tinguin moltes crítiques i recels cap a les xarxes socials. Són un àmbit que no poden controlar i que, a més, pren molta quota de mercat als mitjans de comunicació tradicionals.

En el cas de Catalunya (i de Barcelona) les xarxes socials serveixen per mostrar la degradació que es viu en assumptes com ara la inseguretat, la massificació turística o la brutícia. Sobretot per mostrar la inseguretat.

Aquesta setmana, per exemple, els Mossos van compartir un vídeo que va provocar una agra polèmica virtual. Al vídeo, es veu com un multireincident amb 26 antecedents a l'esquena ataca una persona en cadira de rodes per arrabassar-li una cadena d'or.

Malauradament, no és una anècdota.

Un dels darrers episodis de violència i inseguretat ho ha compartit el col·lectiu “Patrulla BCN”. Es tracta d'un grup de voluntaris que intenta caçar delinqüents de poca muntanya i gravar les escenes per, després, compartir-les. L'última que han compartit és especialment dura.

Agressió a un ancià

Al vídeo s'aprecia un grup de veïns que ha reduït contra el terra un jove d'origen magribí que va agredir un ancià de 90 anys per robar-lo. En un moment del vídeo, es pot apreciar el vell assegut en una cadira i amb el braç ferit, assistit per més veïns.

Així mateix, se sent una persona amb accent hispanoamericà, recriminant-li la seva actitud al presumpte agressor. “Jo soc estranger i vinc a treballar”, li diu amb indignació, “Després, per gent com vós ens veuen malament a tots nosaltres”, li retreu:

Aquesta mena de vídeos ja formen part dels continguts que es fan virals i que tenen a veure amb Barcelona. Com és sabut, la capital arrossega algunes serioses problemàtiques de seguretat. Cosa que ha fet que, segons el baròmetre municipal, la primera preocupació dels barcelonins sigui la inseguretat

Entre aquests problemes d'inseguretat destaca sens dubte el de la multireincidència. Segons les dades de l'Ajuntament, el 2023 hi va haver unes 500 persones que elles soles acumulaven més de 6.000 delictes. Cosa que provoca la natural incomprensió dels ciutadans.

➡️ Política

Més notícies: