Un agent de seguretat deté dos carteristes en un aeroport.
POLÍTICA

VÍDEO | Enxampen dos carteristes a l'aeroport del Prat: 'Què feu aquí?'

La ciutat no només té un problema d'inseguretat: l'aeroport de Barcelona també lluita amb els robatoris

Catalunya viu un augment general de la inseguretat. De moment, aquest creixement gira al voltant dels delictes de baixa intensitat. No obstant això, per a alguns experts en la matèria, això pot ser l'avantsala – “zona de confort criminal”, es diu – d'un augment més preocupant de la inseguretat.

Això explica que a Barcelona hi abundin els robatoris sense violència, els petits furts i els carteristes. Sense anar més lluny, avui mateix, els Mossos d'Esquadra expliquen que han fet un macrooperatiu contra el robatori de patinets. Segons les dades que han ofert, els 112 identificats acumulaven 473 delictes.

Aquesta impunitat delictiva s'ha traslladat a un lloc on, en principi, ningú no pensaria que és un lloc insegur. Ens referim a l'aeroport.

Persones caminant amb maletes a un aeroport, amb un rètol de sortida d'emergència a l'esquerra i un rètol de

Problemes de seguretat al Prat

Certament, per a un carterista, l'aeroport de Barcelona no és un mal lloc per robar. Hi ha una gran afluència de persones (turistes, sobretot), els viatgers usen constantment la seva cartera i és fàcil perdre's entre la multitud.

En aquest sentit, ja s'han compartit força vídeos i imatges sobre la inseguretat a l'aeroport. Són robatoris especialment molestos per als viatgers perquè perdre els documents d'identitat implica no poder agafar l'avió.

L'últim d'aquests vídeos l'ofereix Víctor Riverola, que d'un temps ençà s'ha concentrat a denunciar la degradació de Barcelona a gairebé tots els nivells. Al vídeo s'aprecia el moment en què s'identifiquen dues dones carteristes, que són detingudes per la seguretat privada de l'aeroport:

El vídeo ha adquirit força visibilitat, però el cert és que els ciutadans ja estan prou acostumats a aquestes situacions per sorprendre's.

La reacció unànime és d'indignació davant el fet que el més probable és que aquestes dues dones quedin en llibertat en poc temps i, encara pitjor, tornin a robar.

“Mentre no hi hagi mà dura tot seguirà igual, després surt la gent defensant els drets dels delinqüents i l'abús policial”, “I què? Demà al metro i ja està”, “Tant és quan llegeixis això, estan allà robant una altra vegada...”, comentaven els usuaris.

➡️ Política

Més notícies: