El Zasca de Carlos Alsina al ministro Ernest Urtasun POLÍTICA

VÍDEO | Carlos Alsina enfonsa Ernest Urtasun després de les seves crítiques a Pedro Sánchez

Sumar es cou a la seva pròpia salsa i no aconsegueix ser alternativa al PSOE estant dins del Gobierno

El popular locutor radiofònic Carlos Alsina ha parlat sobre Sumar i ha donat a la diana. Alsina s'ha referit a aquesta tendència cada cop més recurrent de Sumar de criticar les decisions del Gobierno al qual pertanyen. Aquesta vegada, el protagonista és el ministre Urtasun i les seves paraules sobre la decisió de Sánchez d'armar Ucraïna.

“Doncs va apanyat, Urtasun”

Sumar es cou en la seva pròpia salsa i es confirma la predicció que va fer al seu dia Pablo Iglesias. La idea del líder espiritual de Podemos era que Yolanda Díaz no podria aguantar les contradiccions de ser al Gobierno i intentar ser alhora una alternativa al PSOE.

D'un temps ençà, Sumar està instal·lat en una contradicció gairebé permanent que té una sortida difícil. La seva incidència real dins del Gobierno és limitada i la seva legitimitat està a la baixa davant dels darrers resultats electorals. Això porta Sumar a la tessitura de criticar les decisions que pren el Consell de Ministres del qual formen part. Allà hi ha, per exemple, la decisió sobre abolir la prostitució o sobre la 'Llei del Sòl'.

Això, és clar, no passa desapercebut els periodistes més mediàtics del país. Entre ells, el mascaró de proa d'Onda Cero, Carlos Alsina. En aquesta ocasió, Alsina ha parlat sobre la nova incongruència de Sumar a través del ministre Urtasun:

“Ja és costum que Sumar repudiï el que ha aprovat el consell de Ministres”, diu Alsina. Es refereix que el portaveu de Sumar "i ministre a l'estona que li queda lliure", Ernest Urtasun, ha criticat la decisió del president Sánchez de finançar amb 1.000 milions d'euros Ucraïna.

La maniobra d'Urtasun consisteix a demanar que sigui el Congrés el que decideixi sobre aquesta decisió de política exterior. “Doncs va apanyat, Urtasun”, diu Alsina, “perquè ja ha dit Pedro Sánchez que ell al Congrés això no ho porta perquè no cal portar-lo. El president només porta al Congrés dels Diputats el que no té cap més remei que portar”.

➡️ Política

Més notícies: