Una multitud de persones caminant per un carrer il·luminat per fanals durant la nit.
POLÍTICA

Veïns de BCN s'organitzen en patrulles ciutadanes per lluitar contra la inseguretat

La manca de resposta de les autoritats polítiques porta els veïns a autoorganitzar-se per protegir els seus barris

Va ser l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, el que ja va avisar que això podia passar.

Conegut per la seva duresa contra la inseguretat i l'okupació, Albiol va dir que si l'Estat no s'encarregava de garantir la seguretat i la propietat privada, ho farien els mateixos ciutadans. Cosa que sempre té resultats incerts i no necessàriament positius.

De fet, Albiol va anar més enllà i va concloure que “i el més trist serà que la gent tindrà tota la raó”. I, en efecte, això ja ha passat.

Policia deté una persona

Patrulles ciutadanes

Cansats de la impunitat que es viu al voltant de fenòmens com la multireincidència o les okupacions, els veïns del barri de Bon Pastor, al districte de Sant Andreu, s'han organitzat en brigades ciutadanes. El seu objectiu és intentar suplir les mancances que deixen les autoritats polítiques i policials.

Així ho ha assenyalat la delegació de Vox a Sant Andreu a través d'un vídeo compartit a les xarxes socials. A les imatges, s'aprecia una d'aquestes brigades desallotjant un habitatge i, després, marxant en grup pel carrer:

Cal destacar dues coses al voltant d'aquesta situació.

La primera és que passa en un barri humil com Bon Pastor. La segona, que per ara només és la dreta qui capitalitza aquest descontentament. El cas de Xavier García Albiol a Badalona és també un exemple en aquest sentit.

Com ja ha quedat reflectit en diversos resultats electorals, els barris humils no es decanten precisament per l'esquerra woke. Per contra, partits com Vox han trobat el seu sòl electoral en aquesta mena de barris, on, a més de la precarietat econòmica, també pateixen els efectes negatius del desordre migratori.

A més de la multireincidència delictiva, l'última cara a afegir-se al fenomen de la inseguretat han estat els apunyalaments.

Atesa la tendència, cal esperar que en aquesta legislatura, en mans del PSC, tingui especial protagonisme el debat de la inseguretat. Per part seva, tant el president Illa com l'alcalde Collboni s'han compromès a lluitar contra aquesta xacra. El temps dirà si anaven de debò.

➡️ Política

Més notícies: