Una dona amb cabell fosc i una jaqueta blava està dreta davant d'un fons blau amb text en blanc que diu “ISLAM ÉS COMPATIBLE ELS VALORS MENTALS”.
POLÍTICA

Clam a les xarxes: 'Silvia Orriols tenia raó'

Els atemptats gihadistes i els talibans aviven la polèmica sobre la compatibilitat de l'islam a occident

Aliança Catalana va irrompre a l'escenari polític català amb un programa basat en la lluita contra la immigració il·legal i l'islamisme radical. No és casual que el seu origen sigui a Ripoll, bressol dels terroristes de les Rambles i Cambrils als atemptats del 17 d'agost del 2017. El partit ha cimentat el seu èxit en l'ímpetu de la seva lideressa, Silvia Orriols, a l'hora d'assenyalar sense complexos, l'expansió de l'islam a Catalunya.

En una ocasió, a la televisió, Orriols va afirmar que “l'islam és incompatible amb els valors occidentals”. Mesos després, en plena croada del Govern d'ERC contra Aliança Catalana, la Conselleria d'Igualtat i Feminismes li va imposar una sanció de 10.001 euros per fer declaracions públiques discriminatòries.

Una dona amb cabell curt i fosc, usant una jaqueta blava amb estampat floral i arracades blaves, està dreta en el que sembla ser una sala de reunions o un parlament, amb diverses persones desenfocades al fons.

Orriols va recórrer la multa, però dijous passat la Generalitat va rebutjar el recurs i va ratificar la sanció . La líder d'Aliança Catalana es va rebel·lar contra la dictadura de la correcció política que impera a Catalunya, i va advertir que la cosa no quedarà així.

Hores després, un sol·licitant d'asil sirià perpetrava un atac massiu amb ganivet a Solingen, Alemanya, deixant tres morts i vuit ferits. A França, un algerià va provocar l'explosió de dos vehicles aparcats al costat d'una sinagoga. Els dos atemptats van ser reivindicats per Estat Islàmic i estan sent investigats com a atemptats terroristes.

Suport a Silvia Orriols

La casualitat ha volgut que la Generalitat confirmés la multa de Silvia Orriols alhora que es produïa la cadena d'atemptats a Europa. La líder d'Aliança Catalana no va deixar passar l'oportunitat de carregar els seus adversaris:

Afirma que “mentre em multeu a mi per expressar opinions, ells fan atemptats amb total impunitat”. També que “l'islam ataca els festivals de la diversitat perquè no han vingut a diversificar la societat europea sinó a sotmetre-la”, i ha llançat una advertència: “Quan us n'adoneu, jo hauré pagat 50 multes i el procés d'islamització serà irreversible” .

Captura de pantalla de dos tuits en català. El primer tuit és una usuària anomenada Sílvia Orriols, que esmenta que mentre la multen per expressar opinions, altres cometen atemptats amb total impunitat. El segon tuit és d'un usuari anomenat Magí Hildebrandt, que enumera tres esdeveniments: el 21 d'agost, Orriols és multada amb 10.000 euros per dir que l'islam i l'Occident són incompatibles; el 22 d'agost, el govern talibà obliga totes les dones a portar el vel; i el 23 d'agost, un musulmà assassina tres persones i en deixa cinc més greument ferides a Alemanya.

Les xarxes socials s'han omplert de missatges recordant les paraules de Silvia Orriols arran dels darrers atemptats gihadistes. “I aquí anem multant Silvia Orriols”, deia un usuari de Twitter, “la que se'ns ve a sobre és molt grossa, i nosaltres obrim les portes de bat a bat”.

Un altre català ressenyava que "l'atemptat d'Alemanya ha estat reivindicat per Estat Islàmic", lliscant que "Silvia Orriols té raó".

Els talibans també li donen la raó

Una altra notícia que s'ha conegut aquest cap de setmana dóna la raó a Silvia Orriols. El règim talibà a l'Afganistan ha aprovat una nova llei que prohibeix el so de la veu de la dona en públic i obliga les dones a portar el vel islàmic. Les noves mesures han estat recollides a la Llei per a la Propagació de la Virtut i la Prevenció del Vici, que encarna la interpretació més rigorosa de la xaria, la llei islàmica.

"Si Silvia Orriols és d'extrema dreta, els talibans són d'extrema esquerra", es pregunten irònicament a les xarxes socials.

I és que són molts els que pensen que Silvia Orriols té raó i que l'islam és incompatible amb els valors occidentals en qüestions com ara la igualtat de la dona o la llibertat sexual.

➡️ Política

Més notícies: