Una botiga d'alimentació i fruits secs amb rètols blaus i un home de peu usant el telèfon mòbil.
POLÍTICA

La pregunta viral d'un independentista sobre el misteri dels 'pakis' a Barcelona

Els usuaris en xarxes socials tenen clara la resposta: 'venent Ganchitos segur que no paguen el lloguer'

Qualsevol que resideixi a Barcelona haurà advertit que hi ha una presència notable de supermercats regentats per ciutadans d'origen pakistanès. Es tracta de petits comerços que estan oberts les vint-i-quatre hores del dia i que es caracteritzen per resoldre la recerca d'alcohol a moltes persones.

A més de l'elevat nombre d'aquests supermercats, en destaquen dos fets més. El primer, que no tenen gaire clientela i alhora són immunes a la seva pròpia competència. El segon, que sembla que no tenen cap problema per enfrontar-se als elevats lloguers de la capital catalana.

A què es dedicaran?

Davant d'aquesta situació, els ciutadans de Barcelona es fan preguntes. Veritablement són rendibles aquests negocis? Són una tapadora? Les autoritats no se n'adonen? Un dels ciutadans que també s'han fet aquestes preguntes és Santiago Espot.

Destacat nacionalista català, Espot és conegut per la seva faceta de tertulià i per la contundència de les postures independentistes. D'un temps ençà, està immers en allò que sembla la creació d'un moviment cívic destinat a "Salvar Barcelona". En sintonia amb això, Espot ha fet algunes publicacions sobre els comerços 'pakis' i que han tingut una àmplia circulació a les xarxes socials:

En un missatge posterior, Espot “exigia saber què es cou als nostres carrers”. Segons les reaccions i les respostes dels usuaris, els ciutadans tenen molt clar què hi ha darrere d'aquest fenomen.

“Usen negocis deficitaris per al blanqueig de diners d'activitats il·lícites. Tothom ho sap i no passa res”, “Blanqueig de capitals i venda al mercat negre de permisos de treball” o “venent Ganchitos segur que no paguen el lloguer”. Com se sol dir, la ciutadania no té proves, però tampoc dubtes.

➡️ Política

Més notícies: