Muntatge d'Ignacio Garriga i la UPF de fons
POLÍTICA

Una universitat catalana veta Vox d'un debat electoral

Júlia Calvet denuncia a xarxes que el seu partit ha estat exclòs quan té més escons que PP i Ciutadans junts

D'un temps ençà, la Universitat Pompeu Fabra (UPF) fa mèrits per superar en politització l'Autònoma (UAB). Fa poc, per exemple, vam veure com una carpa informativa de S'ha Acabat era vandalitzada per altres grups d'estudiants antifeixistes.

Els motius per a aquestes cancel·lacions són els habituals: no donar veu al feixisme, a l'extrema dreta, etc. Encara que també s'han donat casos de cancel·lació a professores feministes obertament progressistes i crítiques amb el transgenerisme. Per norma general, el rectorat de la universitat en qüestió condemna vagament el que ha passat, al cap de pocs mesos es repeteix la situació i així successivament.

Exclouen Vox

Amb l'inici de la campanya electoral a Catalunya calia esperar que tornés aquest folklore de la cancel·lació. En aquesta ocasió, ho denuncia Júlia Calvet, antiga dirigent de S'ha Acabat i un dels fitxatges estrella de Vox. Calvet ha explicat a través de xarxes que el seu partit ha estat vetat en un debat electoral a la UPF:

Tuit de Julia Calvet perquè la UPF no ha convidat Vox a un debat

L'entitat organitzadora és 'debat-org' i molts usuaris descreuen que es tracti d'una organització que, com diu el perfil, “fomenta el pensament crític” i que no està “alineada amb cap posició política”.

El motiu d'aquestes suspicàcies és la manifesta absència de Vox en el debat. “Tenen més escons que el PP i Ciutadans junts”, es lamenten alguns usuaris. “Estem en període electoral a Catalunya i hi ha unes normes electorals per complir”, diuen altres.

Per la seva banda, Calvet assenyala que “primer patim les agressions i ara també la censura política”. Es refereix, és clar, a les múltiples ocasions en què han estat objecte d'assetjament a les universitats catalanes. “El 12M recordarem a tots ells que la seva censura no és suficient”, conclou.

➡️ Política

Més notícies: