Carles Riera de la CUP intervenint al Parlament amb altres diputats de la CUP per darrere mostrant una bandera estelada i una altra de Palestina

POLÍTICA

Exdiputada de la CUP explica el seu drama en deixar la política perquè no sabia què fer

Els cupaires estan en ple procés de refundació i presenten cares noves a les llistes electorals

La CUP es troba en ple procés de renovació, i encara les eleccions catalanes del 12-M amb una mica més que incertesa. La formació anticapitalista ha presentat les llistes electorals per a les quatre demarcacions i s'ha endut una pluja de crítiques. Des de “entre tot no sumen un any cotitzat” fins a “aneu camí de ser com a Ciutadans”.

Qui no repeteix a les llistes és Eulàlia Reguant, diputada entre el 2017 i el 2019 i entre el 2021 i el 2023. Reguant ha estat la cara visible d'un període crucial per a la CUP, però va abandonar el seu escó per dedicar-se al procés de renovació interna. Ara ha concedit una entrevista a Nació Digital , amb una confessió si més no sorprenent.

Reguant explica que ara mateix "estic treballant al Centre d´Estudis d´Unitat Popular", l´espai de pensament de la CUP. I reconeix que, quan pensava deixar l'escó, “vaig patir una crisi personal de no saber què fer”. Matemàtica de formació, l'exdiputada admet que es va veure envaïda per aquesta sensació després de vuit anys intensos a la primera línia política.

El drama de deixar la política a les carns d'una cupaire

Encara que el seu pas per la política ha estat relativament curt, reconeix que la funció de diputada comporta una desconnexió de la realitat. “A vegades mires ofertes de feina i tens clar que no això ho saps fer, perquè abans ho havies fet, però et qüestiones si després de vuit anys ho seguiràs sabent fer”, explica. És el drama d'abandonar les còmodes alforges de la política, ara relatat en primera persona per una cupaire.

Eulàlia Reguant mostrant un mòbil a la sala de premsa del Parlament de Catalunya

Reguant confessa que quan millor s'ho va passar va ser el 6 de setembre del 2017, quan el Parlament va aprovar les lleis de desconnexió. I que el seu pitjor moment va ser quan Pere Aragonès va aprovar els pressupostos del 2022 amb el PSC, “perquè suposava la fi d'un cicle”. Quan li pregunten si ha fet algun amic al Parlament respon, oh sorpresa, Rubén Wagensberg.

Mals pronòstics per a la CUP

Laia Estrada encapçala la candidatura de la CUP per a les eleccions del 12-M, en què les enquestes els donen un important retrocés. Les eleccions han sorprès la CUP en ple procés de refundació, després de les darreres patacades electorals. El seu objectiu és continuar sent decisius a la cambra catalana, i poder facilitar un govern independentista amb ERC i Junts.

➡️ Política

Més notícies: