Primer pla del dau corporatiu a la teulada de TV3
POLÍTICA

TV3 torna a fer el ridícul intentant desmuntar 'bulos' sobre la immigració

Crítiques a la televisió pública per fer servir un informe cuinat: 'No us canseu de tractar d'imbècils a la gent?'

A molts mitjans de masses cada cop els costa i els costarà més mantenir la línia editorial. Amb una població que recela de la immigració i que vira cap a postures identitàries, certes notícies ja neixen desacredites. TV3 n'és un bon exemple, potser el millor de tots.

TV3 i el carrer

Com tants altres, TV3 s'ha adjudicat el deure de desmentir “bulos”, de corregir les opinions i, de passada, els vots de la població.

Amb una realitat social al carrer més que evident, TV3 va publicar ahir una notícia que ha portat força polèmica. “Un informe rebat amb xifres les falses creences negatives sobre la immigració, molt esteses”, diu el titular.

La notícia explica que hi ha una sèrie de percepcions entre la població que no són veritat. La quantitat d'immigrants que hi ha, el seu ús dels serveis públics, que es beneficien més de la sanitat pública, etc. Per rebatre aquestes creences, TV3 parla de “l'últim informe del Fòrum per a la Integració Social dels Immigrants”.

Ja molt desenganyats, els usuaris han acudit a revisar l'origen d'aquest informe i s'han trobat que els seus promotors no semblen gaire imparcials.

Qui és darrere de l'informe?

Associació Marroquina d'Immigrants (AMII); Associació, Cooperació i Desenvolupament amb el Nord d'Àfrica (CODENAF); Associació de Xinesos d´Espanya (ACHE), etc. Aquestes són algunes de les associacions que hi ha darrere d'aquesta mena d'informes. Tot i que ha estat la presència d'una associació en particular la que ha disparat la indignació (i també l'humor) dels usuaris: la Fundació IBN BATTUTA.

Es tracta de la fundació que ha denunciat Sílvia Orriols per un presumpte delicte d'odi i pel qual demanen entre 3 i 4 anys de presó. Tot i que la notícia més destacada va ser que aquesta fundació ha rebut més de 230.000 euros en subvencions de la Generalitat.

Davant d'això, els usuaris han denunciat la nul·la imparcialitat de TV3. “No us canseu de tractar d'imbècils a la gent?”, “Pagant, Sant Pere fa informes”, “TV3 remant contra el corrent i contra l'opinió de la gent, perquè segons ells la gent és tonta i la seva opinió està manipulada”, deien els usuaris.

➡️ Política

Més notícies: