Muntatge d'Antoni Bassas amb DOnald Trump i Carles Puigdemont

POLÍTICA

El doble raser de TV3 i el processisme amb Donald Trump i Carles Puigdemont

Antoni Bassas encapçala l'ofensiva antitrumpista als mitjans catalans, que no obstant exalcen l'expresident català

El lent però ferm avenç de Donald Trump cap a la Casa Blanca ha posat nerviós més d'un. TV3 i els mitjans processistes s'han convertit aquests darrers dies en avantguarda de la campanya més furibunda contra l'expresident dels Estats Units. I qui millor que Antonio Bassas, periodista pont entre dos mitjans del règim com ara TV3 i el Diari Ara, per liderar l'ofensiva antitrumpista.

Recentment el vam veure queixant-se amargament que “un senyor que ha enviat la gent a assaltar el Capitoli es pot tornar a presentar ia més a més el poden votar seixanta o setanta milions de persones”. Una visió avalada per Lídia Heredia, corresponsal de TV3 a Washington, que amb una fina ironia deia que “ara mateix no sabem si Trump acabarà a la Casa Blanca oa la presó, oa tots dos llocs”. Als mitjans catalans no deixen de recordar els processos judicials que aguaiten Trump.

Muntatge de fotos de les instal·lacions de TV3 i, al costat, una imatge de Donald Trump amb rostre d'enuig

Tot i això, hi ha una cosa que crida poderosament l'atenció, i és el doble raser amb què aquests mitjans tracten dos personatges assetjats per la justícia com Donald Trump i Carles Puigdemont. Mentre que un és la viva imatge del feixisme que amenaça el món lliure, l'altre és el líder del món lliure perseguit pel feixisme. Per això TV3 i els mitjans processistes, en la seva missió per salvar el món lliure, encapçalen l'ofensiva contra Donald Trump i l'acèrrima defensa de Carles Puigdemont.

Trump, Ayuso i la 'ultradreta de manual'

La fiscalia acusa Donald Trump de quatre delictes, entre els quals obstrucció a la justícia i violació de drets civils. Tot i això, l'expresident no està formalment acusat per l'assalt al Capitoli. Com passa a Puigdemont, el futur polític de Trump està ara en mans del Tribunal Suprem, que en els propers mesos s'ha de pronunciar sobre la seva immunitat.

El processisme presenta Donald Trump com una amenaça per al món en oposició a Joe Biden, de qui beneeixen el seu mandat malgrat marxar amb dues guerres i una crisi econòmica. Però sobretot, TV3 i els mitjans subvencionats identifiquen Trump amb el feixisme en un joc d'oposats on entra també el conflicte català. Antoni Bassas identifica Trump amb Ayuso i els anomena “la ultradreta de manual”.

Trump veu a l'ofensiva judicial un abús dels instruments de l'estat per part de l'elit globalista que representa Joe Biden. El seu discurs no s'allunya gaire del de Puigdemont, que es veu com a víctima del sistema totalitari que utilitza els ressorts de l'Estat en contra. El més curiós és que TV3 i els Bassas de torn veuen en un cas un feixista i en un altre un alliberador.

Admiració cap a Carles Puigdemont

Igual que Trump, Carles Puigdemont està acusat de greus delictes per un poder judicial que acusa de prevaricador. Però si en el cas de Trump els mitjans catalans veuen perillós que es pugui presentar a les eleccions, en el cas de Puigdemont remen perquè pugui ser amnistiat i presentar-se a les eleccions. El mateix Antoni Bassas, antitrumpista de capçalera, també exerceix d'admirador gran de Puigdemont.

Antoni Bassas entrevista Carles Puigdemont

El directiu de l'Ara va visitar no fa gaire Brussel·les per entrevistar Puigdemont, a qui presentava com a “president de la Generalitat” encara que ho va deixar de ser a l'octubre del 2017. En una entrevista panegírica, li preguntava coses com si temia per la seva vida o si sentia al cos el pes de la repressió. En un article recent, Bassas, home d'ordre, crida a tornar a sortir al carrer perquè “la decisió[del Suprem]contra Puigdemont ens afecta a tots”.

També TV3 ha mostrat reiteradament el seu doble raser, aplicant la presumpció d'innocència per a Carles Puigdemont i la presumpció de culpabilitat per a Donald Trump. Forma part del món bipolar en què porten instal·lat el processisme i els seus mitjans, que divideixen la realitat entre bons i dolents, entre feixistes i llibertadors. Tant l'un com l'altre se senten víctimes de la persecució judicial, l'única diferència (difícil de pair per a Bassas i els seus acòlits) és que Trump creix a les costes mentre que Puigdemont s'enfonsa.

➡️ Política

Més notícies: