Muntatge fotogràfic amb el cub de TV3 i Sílvia Orriols en primer pla
POLÍTICA

TV3 intensifica la seva campanya contra Sílvia Orriols i Aliança Catalana

La televisió pública catalana passa del cordó sanitari informatiu a criticar-li les primeres mesures

Aquesta setmana, els espectadors de TV3 han viscut un fet pràcticament inèdit fins ara. Els informatius de la televisió pública catalana van parlar de l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols. I fins i tot es van atrevir a emetre unes declaracions seves. Això sí, la difusió de la notícia no tenia cap altre objectiu que posar al punt de mira la líder d'Aliança Catalana.

Des de les eleccions municipals, TV3 s'ha caracteritzat per intentar no donar veu a Sílvia Orriols. O en tot cas, a donar veu només als seus crítics. Tot i l'evident interès informatiu que ha generat l'alcaldessa de Ripoll les últimes setmanes, la televisió pública ha procurat no donar-hi visibilitat. Però aquest cordó sanitari informatiu ha viscut una treva aquesta setmana amb la notícia sobre el primer ple del nou mandat a l'Ajuntament de Ripoll.

Primer pla de la candidata de Ripoll d'Aliança Catalana

La notícia se centrava en els “punts polèmics” del ple. I és que Sílvia Orriols ha iniciat el seu mandat amb dues decisions que no han agradat a TV3. De fet, la mateixa periodista que signa la peça informativa les va catalogar de “polítiques d'extrema dreta” els primers segons del vídeo.

D'una banda, hi ha la d'unir en una sola regidoria immigració i seguretat, que assumirà la mateixa Sílvia Orriols. Aquesta determinació va provocar l'enuig de la resta de formacions, i la tele pública va donar veu a l'alcaldessa, però també a l'oposició. Sobretot, que no hi falti la pluralitat. Això sí, les declaracions de la líder d'Aliança Catalana només duren uns 30 segons, mentre que els representants d'ERC, Junts i PSC surten gairebé un minut sencer.

L'altre “punt polèmic” del ple va ser la intenció de Sílvia Orriols de donar de baixa el Consell de Dones del municipi. Per a la nova alcaldessa, és una “guingueta partidista. Si es tracta d'abordar violències de gènere, ja hi ha administracions[...]amb més pressupost i més incidència. No cal anar duplicant aquesta mena d'entitats”.

Això sí, la crítica de TV3 no sorprèn la líder d'Aliança Catalana. Fa uns dies, Sílvia Orriols explicava els motius pels quals creu que la televisió pública catalana ha decidit no donar-hi veu. Orriols ho comparava amb representants de VOX, que fins i tot van arribar a ser entrevistats diverses vegades al programa FAQS quan encara no tenien representació. "VOX no els pot arrabassar quotes de poder i Aliança Catalana ha arrabassat en un temps rècord el 30% de l'electorat de Ripoll", explicava.

➡️ Política

Més notícies: