Pla mitjà de Laure Vega de la CUP parlant amb un micro a la mà
POLÍTICA

La CUP l'emprèn contra els veïns de Sarrià

Els anticapitalistes, desesperats per revertir l?abstencionisme

La CUP segueix amb la seva lluita per evitar quedar-se sense representació al Congrés dels Diputats. Totes les enquestes situen els anticapitalistes entre 0 i 2 diputats. La majoria apunta que perdran un dels dos escons que tenen ara. El perill de quedar-se sense res hi és i saben que hi ha molts diners en joc que no es poden permetre perdre.

Per aquest motiu estan intensificant els seus atacs als actes de campanya que estan duent a terme per Catalunya. Aquest dijous, la caravana de la CUP va parar a Sant Boi de Llobregat amb la número 2 per Barcelona, Laure Vega, i l'exdiputat al Parlament, David Fernández. En aquest míting, hi va haver temps per carregar contra la “ultradreta”, contra el “PSOE de Pegasus” i, evidentment, contra els abstencionistes.

Laure Vega va afirmar que la classe treballadora “no es pot permetre el luxe” de no anar a votar. I va recordar que “a Sarrià voten cada dia per decidir si pugen el lloguer, l'electricitat o la benzina”. La candidata cupaire no va dubtar a disparar contra els veïns d'aquest barri de Barcelona, classificant-los de “patronal”.

Imatge d'un militant de la CUP a Berga amb el puny aixecat

A les últimes eleccions municipals del 28 de maig, els veïns de Sarrià van votar majoritàriament per Xavier Trias. Curiosament, Junts és un altre dels partits que tem més l'abstenció de cara al 23 de juliol. Partits com ERC, l'altra formació processista que més es pot veure castigada per l'abstencionisme, o Ada Colau, van aconseguir més vots que, per exemple, VOX.

El PSOE, blanc de les crítiques

Els dos participants a l'acte de la CUP van dirigir gran part de les seves crítiques al PSOE. Vega els va acusar de “viure desconnectats de la realitat”. Però molt més contundent va ser la intervenció de David Fernández.

L'exdiputat 'cupaire' va dir que li “emprenya molt” l'ús que estan fent els socialistes del vot útil. I és que els assenyala com a culpables que, actualment, Espanya estigui en “màxims històrics de desigualtats”.

Com no, també hi va haver espai per al PP i VOX. Fernández es va dirigir als primers dient que “als de la Gurtel, que els voti Chapapote”. I als segons va avisar que “Catalunya i el País Basc serà les grans decepcions de l'onada ultra” que diu que viu Espanya.

➡️ Política

Més notícies: