Muntatge amb Jaume Collboni a primer pla i l'edifici de TV3 de fons amb una pancarta amb el lema democràcia
POLÍTICA

A TV3 tampoc li agrada Jaume Collboni

La televisió pública catalana no amaga la seva decepció

TV3, la televisió pública catalana, no ha amagat les seves fílies i fòbies durant aquestes setmanes de ressaca post-electoral. Tampoc la conformació dels ajuntaments, aquest cap de setmana, no s'ha lliurat del doble raser informatiu. Dissabte va començar amb el shock per l'alcaldia de Sílvia Orriols a Ripoll i va acabar amb el tomb inesperat a l'ajuntament de Barcelona.

TV3 va trencar aquest cap de setmana el silenci informatiu al voltant de Sílvia Orriols i Aliança Catalana per oferir una enquesta a mitja dotzena de persones a Ripoll . Entre aquestes, cap votant o simpatitzant de la formació que va guanyar les eleccions municipals amb 1.401 vots.

El biaix informatiu de la televisió pública catalana va adquirir una nova dimensió amb la tempesta política de Barcelona. TV3 va deixar clar que tampoc li agrada Jaume Collboni, tot i haver estat elegit alcalde de manera democràtica. Xavier Trias no va aconseguir acoblar una majoria suficient, com sí que ho van aconseguir en canvi PSC, Comuns i PP.

L'alcaldia de Collboni descol·loca TV3

Davant el gir dels esdeveniments, TV3 va interrompre la programació de la tarda per mostrar en directe la sessió d'investidura. Com fa notar Ferran Monegal a El Periódico, el canal va donar la benvinguda al nou alcalde amb el rètol: 'El 2015 va treure els pitjors resultats del PSC'.

Imatge de Jaume Collboni, del PSC, en un acte del seu partit

Ja al Telenotícies, van qualificar la investidura de Collboni com a “gir de guió” i “contra tot pronòstic”. Els informatius es van encarregar de remarcar que “és la segona vegada que impedeixen que el de la llista més votada sigui alcalde de la ciutat”. Una expressió, la de la llista més votada, que com assenyala Monegal “no es va sentir quan Salvador Illa va ser el més votat el 2021 i no obstant li van impedir ser president de la Generalitat”.

Cuines de pactes, només quan interessa

Així mateix, van connectar amb el corresponsal de TV3 a Madrid per saber “on s'havia cuinat el pacte”. Cosa que crida molt l'atenció, perquè fins ara no hi ha hagut cap connexió amb Waterloo per entrar a la “cuina” dels pactes municipals. El de Barcelona entre Junts i ERC, sense anar més lluny.

A les xarxes socials denuncien la manipulació del so, posant xiulets de l'exterior dins de l'ajuntament per "crear una sensació que no és". A les xarxes denuncien la manipulació de TV3 amb l'elecció de Collboni com a alcalde.

Com insinua Monegal, el canal va revelar sense voler el que molts sospitaven: que ja tenien un guió escrit i que, contra pronòstic i a pesar seu, van haver de canviar-lo.

➡️ Política

Més notícies: