Ernest Maragall durant un miting d'Esquerra Republicana a Barcelona
POLÍTICA

ERC utilitza el revés de Barcelona per recol·locar Ernest Maragall

Després del frustrat pacte amb Xavier Trias, el líder d'Esquerra a la capital catalana posarà rumb a Madrid

Ernest Maragall tenia molt a prop entrar al govern municipal de Barcelona de la mà de Xavier Trias. Junts i Esquerra havien signat un acord per governar junts a la capital catalana. Però un pacte d'última hora entre PSC, Ada Colau i PP va tombar de cop les aspiracions del partit de Laura Borràs i Oriol Junqueras.

Però ERC ha aprofitat el cop rebut a Barcelona per recol·locar Ernest Maragall. Tot i haver perdut la meitat de regidors respecte a les eleccions del 2019, Esquerra ha volgut premiar el seu candidat a la capital de Catalunya. La recompensa serà anar a Madrid. I és que Ernest Maragall serà el número 2 dels republicans a la llista de Barcelona per al Senat de cara al proper 23-J.

Ernest Maragall anirà a Madrid, segons ha explicat, a respondre al “pacte d'estat” fet a Barcelona. "Em presento per proposar a la ciutadania de Barcelona que passi del veto de l'estat al vot", ha expressat el polític republicà. "Hem d'anar a Madrid, al Congrés i al Senat, amb tota la força de la representació catalana", ha afegit.

El candidat d'ERC per Barcelona assegura que “l'estat ha intervingut” a la capital catalana, on “ha aplicat un 155 de facto”. D'aquesta manera, Ernest Maragall té la possibilitat d'aconseguir un seient en una de les poques càmeres que li queden per ser representant. I és que anteriorment ha ocupat escons a l'Ajuntament de Barcelona, al Parlament de Catalunya i també al Parlament Europeu.

Moviment contra l'abstenció

És evident que Esquerra, igual que la resta de partits processistes, busquen mobilitzar al màxim el seu electorat. A les passades eleccions municipals, ERC, Junts i CUP van perdre molts suports (especialment els republicans, amb més de 300.000 vots menys). I ara busquen desesperadament frenar la caiguda, sobretot tenint en compte la campanya per l'abstenció que ha sorgit en el moviment independentista.

En aquest sentit, ERC ha considerat que Ernest Maragall pot ser una bona carta per estovar un electorat que, ara mateix, se segueix mostrant molt crític amb els partits processistes.