Marta Rovira amb jaqueta vermella parlant davant de dos micròfons.
POLÍTICA

Els tuits més polèmics de l'usuari que va crear ERC per atacar els seus rivals

Els republicans promocionaven comptes falsos en xarxes socials per burlar-se de Junts: tot ho controlava ‘la B’

El processisme està unit, sí, però a fer-se la guerra sense fi. Des que es va perdre la majoria independentista al Parlament, el processisme social i institucional s'ensorra com un castell de cartes. Començant per la unitat indepe, que segons les últimes publicacions no es pot considerar altra cosa que un engany a gran escala.

I segons sembla, aquests últims dies són dies de filtracions, punyalades i 'salvi's qui pugui'. Avui, per exemple, sabem que Aurora Madaula va moure els fils per acusar falsament el seu company, Eduard Pujol, d'abús sexual. I ahir, el diari Ara continuava publicant informacions sobre l'estructura paral·lela d'ERC.

Distracció a la investigació

L'estratègia d'ERC va ser clàssica. El partit finançava la guerra bruta mitjançant una empresa amiga, Relevance, que era l'encarregada de fer factures amb conceptes genèrics o inventats. A través d'aquesta estructura, coneguda com la B, els republicans organitzaven tota mena de punyalades contra l'oposició i altres membres del partit.

Sergi Sabrià amb vestit fosc i camisa blanca parlant en un podi groc amb el logotip d'Esquerra Republicana i l'adreça web d'ERC

Segons explica avui l'Ara, ERC - que es nega a donar informació de transparència - va canviar d'empresa per continuar la guerra bruta. Quan es van adonar de la investigació policial, van passar de Rellevància a Iniciatives Sports Barcelona Consulting. Els seus propietaris, Roc Aguilera i Toni Fusté, van ser investigats per la “trama russa” i pel finançament del Tsunami Democràtic.

A més de pagar xavals perquè enganxessin els cartells de l'Alzheimer, la B s'encarregava de finançar comptes falsos en xarxes socials. L'objectiu era tan prosaic com defensar el Govern d'ERC i burlar-se de Junts.

Entre aquests comptes, hi havia Verídic, que es feia passar per un comprovador de fets. En qualsevol cas, no calia una investigació periodística per saber que Verídic no tenia com a objectiu informar-ne. Era manifestament obvi que era un altaveu d'ERC.

Burles contra Junts

En qualsevol cas, un dels comptes que s'ha descobert que estava finançat per ERC i que servia per riure's de Junts era el de Humans of late convergència. Encara en funcionament, la seva descripció assenyala que “Convergència ni es crea ni es destrueix, només ens transformem. Sempre inventant una nova moto”.

Un repàs a la seva llista de publicacions mostra que l'objectiu era aclaparar Junts tant com fos possible. Des de burlar-se d'una caiguda d'Albert Batet fins a comptabilitzar el nombre de vegades que Puigdemont criticava ERC:

Se suma així un altre episodi que revela la cruenta guerra civil entre ERC i Junts. De passada, torna a quedar constatat que les crides a la unitat eren simples estratègies partidistes.

➡️ Política

Més notícies: