Persona amb cabell curt i canós, vestint un sac vermell, en un entorn interior.
POLÍTICA

El cinisme d'Ada Colau amb les 'fake news'

Retreuen a l'exalcaldessa de Barcelona el seu silenci quan era Podem qui patia el joc brut

El lawfare i les anomenades fake news són les noves armes que utilitzen els partits per a les seves particulars batalles polítiques. Tot i ser reivindicats per tots en nom de la higiene democràtica, en realitat cada partit els acaba utilitzant per als seus propis interessos. Per això sol passar que un partit o un líder polític denuncia lawfare o fake news quan van en contra, però no quan afecten un rival.

És el cas d'Ada Colau, que va callar quan les fake news afectaven els seus rivals polítics i ara les utilitza per fer-se la víctima.

Ada Colau vestida amb una samarreta sense mànigues negra, aplaudint davant d'un micròfon amb un fons de color porpra.

En un acte de partit ha criticat que “si fan una fake news a Pedro Sánchez es genera un escàndol democràtic, però si es fan contra nosaltres entra dins d'una suposada normalitat”. Això respon, segons ha dit, a “la impunitat del poder contra els qui no hem volgut jugar a determinats jocs de compravenda”.

Ada Colau se situa així com a víctima d'un suposat poder ocult per no haver-se venut. Però no han trigat a aparèixer les crítiques a l'exalcaldessa de Barcelona, pel silenci quan les fake news afectaven Podem i els seus dirigents.

Retrets a Ada Colau

“D'acord, però ho dius ara. El tema és que quan t'ho van fer a tu, companyes de Podem es van solidaritzar. I al revés, tu no, per conveniència i connivència”. És una de les respostes en xarxes socials a Ada Colau, a qui defineixen com “una de les figures més decebedores de la darrera dècada”.

“Recorda que quan t'ho feien a tu Podem et defensava, però quan ho feien a Podem tu callabes”, diu un altre comentari.

No falten els missatges que destaquen el seu afany de protagonisme, que es pregunten quants anys viu de la política, i que desitgen “que se'n vagi ja”. L'acusen d'haver arribat a alcaldessa de Barcelona precisament per un fake news i de ser “la destructora de l'esquerra”. La critiquen per “haver deixat Barcelona com un erial”, incidint en el llegat que va deixar com a alcaldessa.

Lluita de poder

Ada Colau va anunciar recentment que deixa l'ajuntament de Barcelona per dedicar-se a teixir aliances municipalistes a nivell internacional. Tot i així, continuarà participant de l'espai polític dels Comuns, on hi ha una guerra oberta entre colauistes i iniciativistes. És a dir, entre els partidaris d'Ada Colau i els hereus de la vella iniciativa (ICV).

Ada Colau va jugar un paper protagonista a la fractura de Sumar amb Podem i va passar a estar enfrontada de manera bel·ligerant amb Pablo Iglesias i el seu entorn. Per això l'animadversió dels morats cap a l'exalcaldessa.

En una entrevista recent a El Crític , ha volgut estendre ponts per a una col·laboració entre Podem i Sumar. Els Comuns, ha dit, aposta per una barreja de la impugnació del sistema i del PSOE que fa Podem, i del pragmatisme de Sumar per fer polítiques útils i millorar la vida de la gent. Pel que sembla, tindrà difícil tornar a guanyar-se la confiança de la gent de Podem.

➡️ Política

Més notícies: