Plànol curt d'Eduard Pujol durant una votació al ple del Parlament
POLÍTICA

La dona que va denunciar per abús Eduard Pujol fa marxa enrere i acusa Madaula

Ella i una altra dona es van reunir amb la responsable de feminismes de Junts, Aurora Madaula, per acusar Pujol

Entre altres frases il·lustres, l'expresident del Consell de Ministres italià, Giulio Andreotti, és conegut sobretot per una. “A la vida hi ha amics, coneguts, adversaris, enemics i companys de partit”, va dir Andreotti. Els casos d'ERC i Junts són força il·lustratius en aquest sentit. I d'acord amb les últimes publicacions, les guerres internes dels partits processistes fan empal·lidir totes les altres.

Durant els darrers mesos, la guerra dins d'ERC ha tingut el protagonisme per mèrits propis. Des de burlar-se de malalts d'Alzheimer fins a simular atacs falsos, com va passar amb el ninot penjat de Junqueras. L'última cosa que vam saber -que vam confirmar- és que Marta Rovira va voler treure rendibilitat política a la situació.

Però segons ha revelat avui el diari El País, Junts tampoc no es queda curt. Avui és notícia que una de les dones que va acusar Eduard Pujol d'abús sexual, Noemí Llorens, ha admès que no era cert. A més, ha assenyalat els impulsors d'aquesta campanya de foc amic.

Imatge d'Eduard Pujol a la sala de premsa del Parlament de Catalunya

Torpedejar l'ascens de Pujol

A través d'una carta enviada al jutge, Llorens – regidor a Pineda de Mar – ha explicat la realitat que hi havia darrere del cas. L'objectiu d'aquesta carta era aconseguir el perdó de Pujol, que té beneficis penals per a l'acusada. Per part seva, Pujol li ha concedit el perdó a canvi que admetés públicament que l'acusació era falsa.

D'entrada, la regidora admet que “Pujol no em va assetjar, vaig mantenir una relació afectiva amb ell que, al meu entendre, hauria pogut acabar millor”. Així mateix, explica que es va sentir “manipulada” per persones del partit. L'objectiu no era altre que enfonsar l'ascens polític de Pujol.

Tot i que no dona noms, Llorens sí que assenyala Aurora Madaula. De fet, explica que va ser Madaula qui va animar Llorens a denunciar perquè "aquesta actuació de Pujol era constitutiva d'un delicte d'assetjament". I és que, segons fonts del partit consultades per El País, Eduard Pujol començava a ser molest i a fer ombra a altres companys.

“Era una figura que molestava perquè ocupava un lloc i tenia una projecció pública que altres, com Aurora Madaula, anhelaven”. Aquestes mateixes fonts asseguren que l'objectiu era “sobredimensionar” tant com sigui possible el cas contra Pujol.

Aurora Madaula està parlant en un podi de fusta amb micròfons davant seu.

El partit es va afanyar

En realitat, van ser dues les dones que van acusar falsament Pujol. Una és Noemí Llorens i l'altra és Eva Ràfols, que també va mantenir relacions amb Pujol. Al principi, totes dues es van reunir amb l'encarregada de feminisme de Junts, Aurora Madaula.

El resultat de les reunions va ser un informe inculpatori contra Pujol. L'informe va acabar en mans del secretari general del partit, Jordi Sánchez. I aquella mateixa setmana, Elsa Artadi va anunciar que expulsaven Pujol del partit i l'obligaven a renunciar a la seva acta de diputat a Madrid.

Ara bé, cap de les dues dones va presentar denúncies contra Pujol, però Pujol sí que va presentar denúncies contra elles per un delicte d'injúries. Des del principi, els jutges van advertir que les denúncies eren “falses i calumnioses”. Això va obligar el partit a rectificar.

El cas continua contra Ràfols

A més de demanar-li perdó públicament, Junts va readmetre Pujol com a candidat al Congrés dels Diputats. I l'últim que vam saber sobre Pujol és que havia estat recompensat com a portaveu de Junts al Senat. És un altre cas d'una segona vida política.

De moment encara pesa la denúncia contra Eva Ràfols. A més a més d'estar pendent de judici, a Ràfols se li va imposar una fiança de més de 80.000 euros. No és descartable que Pujol també mou fitxa contra els companys de partit, en particular, contra Aurora Madaula.

➡️ Política

Més notícies: