Muntatge de Silvia Orriols i un tuit difuminat

POLÍTICA

El tuit sobre Sílvia Orriols que treu els colors al PSC

La diferència en el tracte informatiu a Orriols i a altres alcaldes catalans és cada cop més evident

"Tinc proves que pobles d'Espanya paguen els bitllets als temporers perquè vinguin a Lleida". Segons en boca de qui, aquesta frase seria considerada d'extrema dreta.

I més radical encara seria afegir que "Hi ha una diferència molt clara entre els qui venen a treballar i poden fer-ho perquè tenen papers; i els que segueixen l'efecte crida i no poden treballar perquè no tenen els permisos que calen".

Si això ho hagués dit Sílvia Orriols (o Ignacio Garriga, o Santiago Abascal, o fins i tot García Albiol) és probable que la premsa processista l'acusés d'ultra. Certament, tenen el llindar molt baix. Fa poc, per exemple, l'ARA utilitzava el fenomen de l'abstenció per assenyalar un paral·lelisme entre Sílvia Orriols i Adolf Hitler.

Feixisme a conveniència

Però aquestes paraules sobre els treballadors del camp de Lleida són de l'alcalde de la ciutat, Fèlix Larrosa, que és del PSC. La mateixa notícia de RAC1 que explica aquesta situació a Lleida també diu que l'ajuntament “tanca la porta als que tenen una situació irregular”.

Per la resta, el tractament informatiu d'aquesta notícia és normal i objectiu. És a dir, sense recórrer al 'racisme', la 'xenofòbia', els 'discursos d'odi', etc. Per contra, dona compte d'una realitat econòmica i social a què l'alcalde Larrosa ha de donar solució com és natural.

La diferència de tracte informatiu que hi ha entre aquest alcalde del PSC i l'alcaldessa de Ripoll és tan marcada que ha portat algun usuari a denunciar-ho a través de xarxes socials:

La notícia s'ha omplert de comentaris i ha arribat a gairebé 31.000 visualitzacions. Moltes respostes són per remarcar la diferència de tracte informatiu. “Quan ho diu un altre li diuen que és ultradreta i bla bla bla” o “Si això ho digués Orriols, de racista i xenòfoba cap amunt”. Algun usuari s'ha permès la ironia: “Bah, això són percepcions de la ultradreta”.

➡️ Política

Més notícies: