Dues dotzenes de treballadors de les presons catalanes munten una barricada amb una foguera als accessos de la presó de Brians

POLÍTICA

Treballadors esclaten contra els sindicats: tornen a bloquejar dues presons catalanes

Noves protestes a les presons de Catalunya. Els accessos a Brians 1 i Brians 2, tancats en una nova jornada de mobilitzacions

La situació a les presons catalanes està lluny de calmar-se. Aquest dijous, des de primera hora del matí, treballadors dels centres penitenciaris a Catalunya han tornat als carrers per protestar. Les queixes, que fins ara anaven dirigides al Govern, es dirigeixen ara també contra els sindicats.

Els treballadors afirmen no sentir-se representats pels sindicats. I és que aquests han decidit reunir-se igualment amb la Generalitat malgrat que el Govern no ha complert les exigències mínimes que requerien els treballadors.

"S'han reunit sense que hi hagi hagut dimissions", assenyalen a E-Notícies fonts dels treballadors. Recorden que no haurien d'haver-se assegut amb la Conselleria mentre Gemma Ubasart, titular de Justícia de la Generalitat, i Amand Calderó, el seu número 2, segueixin al càrrec.

Les protestes van dirigides, especialment, contra Comissions Obreres (CCOO) i UGT. "No ens representen i no tenen el nostre consentiment per parlar per nosaltres", afirmen.

De fet, aquests dos sindicats han aparcat la seva exigència de demanar les dimissions d'Ubasart i Calderó, cosa que ha generat malestar en gran part dels funcionaris de les presons catalanes. Se senten enganyats i els acusen de posicionar-se al costat del Departament de Justícia.

Per aquest motiu, des de primera hora d'aquest matí, els centres penitenciaris de Brians 1 i Brians 2 s'han despertat amb els accessos tallats, fogueres i barricades. Això sí, els treballadors deixen clar que sí que han deixat passar personal essencial, és a dir, metges, cuiners o personal de seguretat.

La tensió, doncs, continua augmentant. Els funcionaris de presons estan al límit després de mesos de queixes per l'increment de la inseguretat dins dels centres penitenciaris. Una inseguretat que va arribar al punt àlgid fa unes setmanes, quan la Núria, una cuinera de Mas d'Enric (El Catllar, Tarragona), va ser assassinada a mans d'un reclús amb un ganivet. Un reclús que era a la presó per haver assassinat una altra dona amb una arma blanca.

Més enllà de la delicada situació dins dels centres, la reacció del Govern de la Generalitat ha provocat encara més enuig entre els treballadors. I és que, tot i que els funcionaris exigien la dimissió de Gemma Ubasart i Amand Calderó, aquests s'han aferrat al càrrec i només el director de Mas d'Enric ha estat cessat del lloc.

➡️ Política

Més notícies: