Muntatge amb foto d'Aurora Madaula

POLÍTICA

Aurora Madaula, la diputada que crida a combatre el feixisme i cobra més de 100.000€

La secretària segona del Parlament de Catalunya anima a plantar cara al feixisme des de les xarxes socials

Aurora Madaula és la diputada díscola de Junts que ha encapçalat la lluita contra l'assetjament masclista al seu propi grup parlamentari. El seu discurs contra el masclisme des de la tribuna del Parlament el va convertir en símbol de la lluita feminista. Una faceta que compagina amb la seva condició d'antifeixista, repartint carnets i cridant la lluita contra el feixisme des de les xarxes socials.

“Al feixisme se'l combat, sempre ia tot arreu, tenim feina”, és el missatge que va penjar Aurora Madaula a les seves xarxes socials el 31 de març passat. Tot i que no dóna noms, Madaula representa la superioritat moral d'una classe política que a Catalunya decideix allò que està bé i allò que no, allò que és feixista i allò que no. En aquest cas, cal recordar que la diputada jutja amb els diners de tothom.

Perquè segons el portal de transparència, Aurora Madaula percep un sou anual de 142.219 euros com a secretària segona de la Mesa del Parlament. Amb aquest salari és més senzill jutjar sobre els altres. També sobre altres partits que ofereixen les seves propostes per solucionar els problemes de la societat catalana, encara que són sistemàticament estigmatitzats com a “extrema dreta” i “feixisme”.

Respostes a Aurora Madaula a les xarxes

Els internautes responen a Aurora Madaula que “banalitzar el feixisme desvirtua el terme, perquè al final serà feixista tot aquell que no pensi exactament com tu”. També li recorden algunes ocasions en què el partit de Madaula va votar conjuntament amb els partits que ara anomena feixistes. Així mateix, li recorden que el feixisme implica la violència política i li demanen si amb aquest terme fa referència als que destrossen les paradetes d'Aliança Catalana.

“Combatem el feixisme i els vividors”, diu un altre missatge en què recorden el sou que cobra Aurora Madaula de la butxaca de tots els catalans. També d'aquells que Aurora Madaula considera feixistes. És la perversió en què la política catalana porta instal·lada fa temps, i que divideix els catalans en bons i dolents.

“No has combatut una sola cosa a la teva vida, Aurora”, li comenten als missatges de resposta al seu tuit. Molts li assenyalen que el projecte de Junts està esgotat, igual que el processisme, i per això molts catalans independentistes votaran Sílvia Orriols. Altres demanen que si vol combatre el feixisme condemni l'extrema esquerra per les agressions a simpatitzants i militants d'Aliança Catalana.

Una esquerrana a Junts

Aurora Madaula va encapçalar el 2021 el corrent esquerrà enfrontat a les dues altres tendències dins de Junts: la socialdemòcrata de Cristina Casol, i la liberal de Ramon Tremosa. La denúncia d'assetjament per part de Madaula i Casol s'emmarca en la lluita interna pel poder dins del partit. Totes dues diputades representen el sector de Laura Borràs crític amb la deriva conservadora del secretari general, Jordi Turull.

Però a més de les diferències ideològiques, els dos sectors es diferencien en el seu perfil polític i les maneres de procedir. Madaula, Casol i Borràs es van sumar al projecte de Junts procedents de la societat civil, als anys de l'auge del Procés. En canvi, Tremosa i Turull representen el perfil orgànic amb tota una trajectòria lligada a Convergència.

Això explica la vehemència amb què Aurora Madaula expressa les seves conviccions, com la crida a combatre els partits que considera feixistes. La contradicció és que ho fa aprofitant-se del mateix que Turull i companyia des de fa anys. Al final, les seves diferències ideològiques i metodològiques acaben difuminades i subordinades a un mateix interès.

➡️ Política

Més notícies: