Primer pla d'Anna Erra
POLÍTICA

Anna Erra demana respecte per a la manada que va violar una nena a Manresa

La presidenta del Parlament ha tornat a advertir un diputat que si feia vinculacions entre crim i immigració li trauria la paraula. En aquest cas, per unes paraules d'Ignacio Garriga en referència a la manada de Manresa


Els fets van passar el 2016. Una nena de 14 anys va denunciar que cinc nois l'havien violat a Manresa. Segons s'ha demostrat en el procés judicial, van abusar-ne diversos nois.

Els esdeveniments van tenir lloc el 26 d'octubre del 2016 durant una festa de Halloween duta a terme en una antiga fàbrica a la capital del Bages. Aquesta fàbrica es trobava en una ubicació apartada a prop del campus universitari. Un dels acusats, que estava familiaritzat amb la víctima, la va portar a un lloc apartat on la va agredir sexualment. Posteriorment, va incitar els altres que fessin el mateix de manera seqüencial.

El principal acusat era Bryan Andrés M, que va aprofitar que la nena estava sota els afectes de l'alcohol per penetrar-la en una casa abandonada. Segons va informar el fiscal, un altre dels acusats, Marco Antonio R, va treure una pistola per avisar els possibles testimonis que mantinguessin la boca tancada. Hores després, dos dels acusats la van tornar a violar.

La presidenta del parlament pide respeto a los vi*ladores.

Finalment, cinc persones van ser condemnades. Concretament, l'Audiència de Barcelona va condemnar a 12 anys de presó Bryan Andrés Mendoza Chicaiza i Maikel Pascual Tamayo, i a 10 anys Daniel David Rodríguez Lastre, Yordanis de Jesús Campo i Walter Diego Claudio.

El calvari de la noia va seguir durant tot el judici i la sentència. L'Audiència de Barcelona els va condemnar cinc per abús i no per agressió sexual. Després, el TSJC va confirmar la sentència, que va acabar al Tribunal Suprem. Dels cinc acusats, per cert, dos van fugir i estan a la recerca i captura. Es tracta de Yordanis i Daniel David. Tot apunta que van tenir tot el temps del món per preparar la fugida.

Perquè, encara que sembli impossible, després de ser condemnats el 2019, no van entrar a la presó i la justícia va decidir esperar que la sentència fos ferma, malgrat el risc evident de fuga.

Pla mitjà d'Ignacio Garriga amb un fons verd mentre estén la mà i el braç esquerre

El cas arriba aquest 24 de gener al Parlament


El maig del 2023, el Suprem va confirmar el delicte d'abusos i no d'agressió. Cosa que va desfermar la ira de la família, que insistia que es tracta d'abús sexual. Segons el Suprem, no s'ha provat que hi hagués “intimidació ambiental”. Entre una cosa i l'altra, dos dels condemnats han fugit i els altres tres han trigat vuit anys a enfrontar-se a una condemna en ferm.

Ignacio Garriga s'ha referit a aquest assumpte al Parlament. I la situació que se n'ha derivat és la mateixa que, fa poc, es va viure amb el diputat Alberto Tarradas:

“Li demano, si us plau, que parli amb respecte a les persones, sigui quin sigui el seu origen”, diu la presidenta Erra. La situació, diem, és semblant a la viscuda fa uns mesos amb Alberto Tarradas. Aquest diputat – també de Vox – va parlar sobre la islamització a Catalunya i va ser advertit per Erra fins que li va treure el torn de paraula.

Sigui com sigui, casos com aquest desperten la indignació ciutadana. Tant per l'ocultació de la nacionalitat com pel tipus de penes establertes. Si, a més, la presidenta del Parlament prioritza el 'respecte' al que ha passat, ja tenim el menú complet.

➡️ Política

Més notícies: