Fotomuntatge amb Sílvia Orriols en primer pla amb un grup de musulmans resant en una mesquita de fons
POLÍTICA

Sílvia Orriols proposa tancar mesquites salafistes

'Quan arriba l'imam les noies deixen d'anar amb texans'

8TV ha esdevingut un dels pocs espais on té veu Sílvia Orriols , líder d'Aliança Catalana. Aquest dissabte va tornar al plató d' El Fax de 8TV per oferir la seva primera entrevista com a alcaldessa de Ripoll. Hores abans, Junts es va inhibir a l'ajuntament d'aquesta localitat per impedir un govern alternatiu amb el PSC, ERC i la CUP, i facilitar així el govern de la llista més votada.

La primera mesura d'Aliança Catalana

Aliança Catalana, partit independentista i antiimmigració, governarà Ripoll en minoria amb sis diputats. Però Orriols vol començar fort i va anunciar a 8TV la seva primera mesura: “El primer que farem serà auditar el cens de Ripoll, comprovar que no hi ha immigrants en situació irregular, i si n'hi ha d'informar les autoritats perquè procedeixin a la seva expulsió, com ho estableix la llei d'estrangeria”.

Tancament de mesquites salafistes

Però a més, Aliança Catalana posa el focus a les mesquites salafistes com a bressol de la radicalització de musulmans. Segons Orriols, la seva intenció és “iniciar els tràmits legals per al tancament de la mesquita de Ripoll que va estar implicada en el procés de radicalització dels terroristes de la Rambla”.

Orriols afirma que “dins aquest centre de culte es van fer crides a matar infidels europeus i ningú va dir res”. Recorda que això consta al sumari judicial publicat per diversos mitjans de comunicació. I adverteix que l'actual imam “és el que va anomenar màrtirs els terroristes”.

L'alcaldessa de Ripoll ha dit que “l'islamisme salafista capta tota la comunitat musulmana del poble” i que aquests musulmans “queden atrapats allà dins, totalment desprotegits”. I és que segons ha dit, “tot i que hi hagi moderats, tots es radicalitzen”. "Això ho hem vist a Ripoll", ha afirmat, "noies que anaven amb els cabells descoberts i texans cenyits, de sobte quan arriba l'imam van tapades i en túnica".

Per això s'ha mostrat partidària de tancar les mesquites salafistes, i “protegir” així els “musulmans moderats”. En aquest sentit, ha aclarit que no vol tancar totes les mesquites, sinó només aquelles en què impera el salafisme.

Sobre els ajuts socials

Sense pèls a la llengua, Sílvia Orriols es va referir també a un altre assumpte polèmic com és el de les ajudes socials. Assegura que el Consorci de Benestar Social que reparteix els diners dels ajuts socials “beneficia sobretot els immigrants i discrimina els ripollesos”. Per això s'ha mostrat partidària d'“eliminar les clàusules que beneficien els immigrants i que els ripollesos puguin accedir a aquests ajuts en igualtat de condicions”.

Primer pla de Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana

L'alcaldessa afirma que els immigrants no se'ls obliga a declarar les seves propietats o conceptes com l'ajuda familiar. I que això genera una discriminació cap a les persones nascudes aquí: “A Ripoll hi ha moltes persones en situació de vulnerabilitat que no tenen accés a aquests ajuts socials perquè estan obligats a competir amb immigrants i sempre perden”.

➡️ Política

Més notícies: