Muntatge amb Pedro Sánchez amb cara de preocupació amb un gràfic amb tendència a la baixa i el congrés dels diputats de fons
POLÍTICA

Fins a 5 enquestes assenyalen la porta a Pedro Sánchez

Tots els sondejos publicats aquest dilluns coincideixen: el PP guanyarà còmodament el PSOE el proper 23 de juliol

Si has tingut un mal inici de setmana, no et preocupis gaire: Pedro Sánchez està igual que tu. El president del Gobierno s'ha despertat aquest dilluns amb fins a 5 enquestes sobre les eleccions del pròxim 23 de juliol. Totes publicades en mitjans de comunicació, alguns més afins a la dreta i altres a l'esquerra. En qualsevol cas, totes coincideixen en el mateix: el PP guanyarà còmodament el PSOE en els comicis que se celebraran el 23-J.

La més optimista per a Pedro Sánchez és la del diari El País. En aquesta enquesta donen 106 escons als socialistes, però també en donen 136 al Partit Popular. En aquest cas, el PP no en tindria prou amb el suport de VOX, ja que aquests sumarien 38 escons. Junts, es quedarien a només 2 de la majoria absoluta.

Per la seva banda, a l'enquesta d'El País donen 35 escons a Sumar i 35 a “altres”. És a dir, Pedro Sánchez només podria ser de nou president en el cas que tots aquests “altres” li donessin, sumant així 176 pels 174 que tindrien PP+VOX. Escenari extremadament complicat.

L'enquesta d'El Mundo dona al PSOE 105 escons, però en aquest cas el PP arrasaria amb 141 i podria governar gràcies al suport de VOX (36). Sumar patiria una patacada amb 30 escons i Pedro Sánchez no sumaria ni comptant amb els vots d'ERC (12), Junts (8), PNB (6), Bildu (5) i “altres” (7).

Tampoc convida a l'optimisme de Pedro Sánchez el sondeig d'El Confidencial. Aquí, el PSOE cau fins als 95 escons i ni Sumar (38) ni “altres” (35) salvarien l'actual president del govern espanyol. PP i VOX, en canvi, sí que sumarien majoria absoluta per ells mateixos, amb 137 i 45 escons, respectivament.

OKDiario és un altre que dona una majoria aclaparadora al PP, que aconseguiria 140 escons segons el sondeig. Amb els 42 de VOX, tindrien una àmplia majoria al Congrés. Pedro Sánchez, per la seva banda, només sumaria 98 escons, que serien inútils per governar, ja que Sumar en tindria 29, ERC 10 i Bildu 7. Aquesta enquesta també assenyala el que obtindrien altres partits com Junts (11), PNB (6), BNG (2), Coalición Canaria (2), UPN (1), Teruel Existe (1) i CUP (1).

Finalment, La Razón també pronostica un dur revés per a Pedro Sánchez. Aquí, el PSOE només sumaria 97 escons, mentre que Sumar només 31. Una altra vegada, ni ERC (11), ni Junts (8), ni PNB (6), ni Bildu (5), ni CUP (2) salvarien els mobles als socialistes. I és que el PP, amb 146 escons, podria governar còmodament amb VOX (39).

D'aquesta manera, tots els sondejos publicats aquest dilluns envien un missatge clar a Pedro Sánchez. La seva suposada jugada mestra d'anticipar les eleccions acabaria sortint malament. Això sí, encara té més d'un mes per corregir una tendència que sembla que es consolida amb el pas dels dies.