Fotomuntatge amb les cares de Sílvia Orriols i Pere Aragonès
POLÍTICA

Sílvia Orriols, obligada a pagar la multa de 10.000 euros imposada pel Govern

El Departament d'Igualtat i Feminismes de Tània Verge ha rebutjat les al·legacions de l'actual alcaldessa de Ripoll

El Govern ha rebutjat finalment les al·legacions de Sílvia Orriols, alcaldessa de Ripoll, després de la sanció de 10.000 euros que li era imposada després de declarar-les en un debat televisiu. 

La presidenta d'Aliança Catalana i propera candidata a les eleccions del 12 de maig era multada després d'assegurar el 2022 que “l'islamisme radical va en contra dels valors occidentals”. 

Sílvia Orriols, obligada pel Govern a pagar la multa de 10.000 euros 

"El Govern de Pere Aragonès refusa novament les al·legacions i m'imposa, en ferm, una sanció de 10.001 euros per haver dit que l'islam i la xaria són incompatibles amb els valors i la civilització occidental", ha explicat la mateixa Sílvia Orriols al seu compte de X (Twitter)

Era Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes, qui multava l'alcaldessa de Ripoll després de declarar en un debat televisiu a 8TV que "l'islamisme radical va en contra dels valors occidentals". I és que, segons la Generalitat, aquestes declaracions de Sílvia Orriols haurien vulnerat la Llei d'Igualtat de Tracte i No Discriminació, que va ser aprovada l'any 2020 pel Parlament. 

Captura d'un tweet de Sílvia Orriols sobre la multa de 10.000 euros del Govern

"Avui Esquerra ha guanyat el vot de molts musulmans establerts a Catalunya. Espero que, alhora, hagi perdut el vot de molts catalans...", ha publicat Sílvia Orriols.  

Sílvia Orriols podria presentar un darrer recurs

Tot i això, Sílvia Orriols encara podria presentar un recurs d'alçada, després que el Govern de Pere Aragonès hagi rebutjat les seves al·legacions a la multa de 10.000 euros. 

Una multa que era imposada a la presidenta d'Aliança Catalana i pròxima candidata a les eleccions catalanes del 12 de maig després d'unes declaracions del 2022 a la ja extinta 8TV, on va assegurar que "l'islamisme radical va en contra dels valors d'Occident". 

La sanció, de 10.001 euros, va ser ratificada l'11 de març passat pel Govern, com confirmava la mateixa Sílvia Orriols a través del seu compte de X, on tornava a afirmar que "l'islam és incompatible amb els valors d'Occident". La confirmació de la multa el març passat, a més, acabava coincidint amb el dia que ERC felicitava l'inici del Ramadà via xarxes socials. 

➡️ Política

Més notícies: