Muntatge amb foto de personatges

POLÍTICA

L'esquerra catalana i la seva fixació amb Sílvia Orriols

Jordi Borràs, abanderat de la lluita contra el feixisme a Catalunya, ha tornat a carregar contra Aliança Catalana

La possibilitat que Aliança Catalana entri al Parlament i el ressò mediàtic que està aconseguint ha augmentat la bilis de l'esquerra cap a aquesta formació. Els seus detractors han trencat el silenci al voltant de Sílvia Orriols quan ja no han tingut més remei. I han passat d'ignorar-la a parlar-ne en tot moment fins a l'obsessió i recorrent a llocs comuns com l'extrema dreta, el racisme i el feixisme.

Un representant fidel d'aquesta obsessió és Jordi Borràs, fotoperiodista especialitzat en grups d'extrema dreta a Catalunya. Aquests últims dies ha carregat diverses vegades contra Sílvia Orriols i el seu partit. Per ell, que l'entrevisten en mitjans espanyols perquè els catalans no volen és “una pinça de l'ultraespanyolisme i l'Aliança Catalana” per perjudicar l'independentisme.

Captura de pantalla de Twitter

Després, arran de l'entrevista a Sílvia Orriols a El cafè d'Idees de TVE, va acusar la televisió pública de “normalitzar l'odi” i va preguntar “a quin interès obeeix promocionar aquest partit”. No s'acaba aquí la cosa, perquè després es va fer ressò d'una agència de verificació segons la qual Sílvia Orriols va mentir sobre els immigrants. “L'extrema dreta inocula por a la societat manipulant i mentint”, va ponderar Borràs, “i aquesta por es converteix en odi”.

Cordó mediàtic i obsessió contra AC

L'obsessió de l'esquerra creix a mesura que milloren les expectatives del partit de Sílvia Orriols i la seva atracció mediàtica. Els mitjans públics catalans i la premsa subvencionada fa temps que silencien Aliança Catalana. Les agències de verificació finançades pel Govern contribueixen a estigmatitzar la imatge d'aquesta formació, que malgrat tot ha aconseguit en temps rècord trencar el tabú de la immigració i marcar el debat públic a Catalunya.

No és estrany doncs que quan Jordi Borràs denuncia una suposada operació espanyola contra l'independentisme, li retreuen el silenci mediàtic a Catalunya. "Si cap mitjà de comunicació català ni TV3 són capaços d'entrevistar Sílvia Orriols, és legítim que es deixi entrevista per qui hi té interès", afirmen. Borràs respon amb la seva actual supèrbia, menyspreant els que no pensen com ell sense donar ni un sol argument sòlid.

Com molts altres detractors de Sílvia Orriols, Jordi Borràs ha incrementat la fama a la calor del Procés. Germà del subdirector del Diari Ara, Borràs ha sabut connectar amb l'elit processista per acabar vivint de les col·laboracions amb mitjans públics i subvencionats. Des de la seva posició privilegiada exerceix com ningú aquesta classe de superioritat moral tan estesa a Catalunya, dictant allò que és feixisme i allò que no i menyspreant qualsevol posició que surti de l'ortodòxia.

ERC i Nació Digital se sumen a l'ofensiva

La setmana passada també va esclatar la polèmica per la desqualificació d'un cartell de la Festa Major de Ripoll on apareix una nena amb vel islàmic. Els mitjans catalans es van afanyar a donar la seva particular visió esbiaixada, qualificant-ho com a “veto” i “censura”. Polítics de l'esquerra com la dirigent d'ERC Teresa Jordà es van sumar a les crítiques, tot i que van rebre diverses sasques per això.

Captura de pantalla de Twitter

L'alcaldessa de Ripoll li va recordar la imatge de dones tancades després d'una tanca a la fi del Ramadà a Lleida. "Formes part d´un govern que ens fa recular a l´edat mitjana, jo de tu evitaria donar lliçons a l´alcaldessa de Ripoll", va respondre Orriols a Jordà. També li recorden que a Ripoll es veuen nenes tapades de dalt a baix.

El diari proper a ERC Nació Digital s'ha sumat a l'ofensiva contra Orriols, amb un article titulat “Gestionar l'extrema dreta” . Qui el signa és Ferran Casas, que repeteix els tòpics més utilitzats contra Aliança Catalana i Sílvia Orriols. Casas és subdirector de Nació Digital i pertany al Grup de Periodistes Ramon Barnils a què també pertany Jordi Borràs, tancant així el cercle.

➡️ Política

Més notícies: