Foto d'un immigrant saltant la tanca

POLÍTICA

200 immigrants intenten saltar la tanca de Ceuta després de l'últim anunci del govern

Vox va acusar la resta de partits, inclòs el PP, de fomentar l'efecte arribada i encoratjar les màfies

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquesta setmana la tramitació per regularitzar 500.000 immigrants il·legals a Espanya. L'esquerra ho va celebrar amb crits i aplaudiments, mentre que Vox, l'únic partit que va votar en contra, advertia del risc de provocar un efecte crida. Hores després, la notícia corria com la pólvora pels principals mitjans i plataformes de les màfies que organitzen els trajectes per entrar a espanya de manera irregular.

En les últimes hores, uns 200 immigrants subsaharians han intentat un assalt a la tanca de Ceuta i una dotzena s'han enfilat a la reixa. La Guàrdia Civil ha aconseguit que els assaltants baixessin, mentre les autoritats marroquines s'han desplegat per contenir els immigrants que s'hi acostaven. Entre l'1 de gener i el 31 de març, han arribat a Ceuta 800 immigrants regulars, un 266% més que en el mateix període de l'any passat.

L'assalt a la tanca de Ceuta s'ha produït un dia després de l'anunci del Govern de les seves intencions de regularitzar mig milió d'immigrants, i en vigílies de l'aprovació del Pacte de Migració i Asil al Parlament Europeu. Cap dels assaltants ha aconseguit travessar la tanca. Però les autoritats adverteixen que la situació migratòria a Espanya és límit, i Vox acusa tots els partits, inclòs el PP, de fomentar la immigració il·legal i les màfies que trafiquen amb persones.

Espanya s'enfronta a la pitjor crisi migratòria en anys

L'últim informe de seguretat nacional ha situat la immigració il·legal com una de les tres principals amenaces a curt i mitjà termini a Espanya. L'any passat hi van entrar més de 52.000 persones de manera il·legal, un 82% més que l'any anterior. Es tracta del major augment des del 2018, i la pitjor crisi després de l'assalt de la tanca de Ceuta el 2021 que va generar un greu conflicte entre Espanya i el Marroc.

L'esquerra defensa que la regularització d'immigrants permetrà que puguin accedir al mercat laboral i als serveis bàsics per a una vida digna. Segons la lògica, això reactivarà l'economia espanyola i augmentarà les cotitzacions socials per pagar les pensions. Tot i això, Vox adverteix de l'efecte crida i recorda que la immigració il·legal ha anat acompanyada d'un augment de la delinqüència.

➡️ Política

Més notícies: