Primer pla de Sílvia Orriols amb la bandera catalana de fons
POLÍTICA

Sílvia Orriols s'apunta a l'abstenció el 23 de juliol

La líder d'Aliança Catalana pren partit en un tweet


Tot i que el discurs antiimmigració ha centrat el debat al voltant de l'Aliança Catalana, el partit sempre ha prioritzat l'eix nacional. Sílvia Orriols, alcaldessa de Ripoll i líder del partit de moda a Catalunya, ho ha deixat clar. Se suma a la campanya abstencionista de l'independentisme radical per a les eleccions generals del 23 de juliol.

'Ni espanyols, ni suïssos'

Els sectors més ultres del separatisme fa setmanes que fan campanya per no anar a votar el 23-J. Defensen que són unes eleccions espanyoles a les quals els catalans no han de contribuir. I a més, volen un càstig als partits independentistes catalans pel fracàs a l'hora de forjar la unitat estratègica.

Muntatge fotogràfic amb un mòbil a primer pla i uns activistes independentistes cremant els cartells d'ERC, CUP i Junts

"Aquest 23 de juliol hi ha eleccions al congrés espanyol, i el 22 d'octubre hi ha eleccions a Suïssa. Els catalans no votarem ni a les unes ni a les altres. Ni som suïssos, ni som espanyols”, ha expressat Sílvia Orriols en un tweet.

Sílvia Orriols utilitza el hastag #AbstencioMassiva23J que pertany a la campanya abstencionista a les xarxes socials. Des d'aquest hashtag porten dies bombardejant amb missatges contra els partits independentistes i a favor de l'abstenció. Un moviment al que ara se suma també la líder d'Aliança Catalana.

Declaració unilateral d'independència

La seva formació porta al programa la declaració unilateral d'independència i “l'expulsió definitiva de l'Estat espanyol de Catalunya”. Creuen que "salvar la nostra economia i la nostra indústria va estretament lligat a eliminar tota presència de l'Estat espanyol a Catalunya". I entre les seves mesures programàtiques prometen establir el català com a única llengua oficial al territori.

Però, a més, Aliança Catalana es declara com un partit antiprocessista. Com a tal, es presenta com una alternativa als partits que “liquiden la noció de democràcia i sobirania nacional”. Això inclou a ERC i Junts, els principals perjudicats de la campanya abstencionista que triomfa a les xarxes.

Salt al Parlament

Aliança Catalana va guanyar les municipals del 28 de maig a Ripoll, amb 1.401 sufragis. No es presenten als comicis espanyols perquè entenen que són les eleccions d'un país estranger. En canvi, sí prepara el salt al Parlament per “aconseguir la independència de Catalunya i plantar cara a la immigració”.

➡️ Política

Més notícies: