Muntatge amb un primer pla mitjà gran de Laura Borràs somrient i més petits Josep Anglada i Albert Castells també en pla mitjà
POLÍTICA

Junts no aplica el cordó sanitari a Vic

El nou alcalde es reuneix amb Josep Anglada

Junts no ha aplicat a Vic el 'cordó sanitari' que la direcció del partit proposava per Ripoll. El nou alcalde, Albert Castells, es va reunir divendres amb Josep Anglada, de Somi (Som Identitaris), segons va revelar el mateix Anglada al seu twitter. La trobada "ha estat útil i cordial", ha explicat.

La presidenta del partit, Laura Borràs, es va mostrar partidària de deixar governar Sílvia Orriols abans del ple de constitució de l'Ajuntament de Ripoll. Va considerar que "no és correcte" aplicar el 'cordó sanitari' en aquest cas com demanaven la resta de forces de la capital del Ripollès.

Al final, Borràs va ser desautoritzada pel seu propi partit –malgrat ser la presidenta–, però l'alcaldable de Junts per Ripoll, Manoli Vega, no va acceptar les pressions de Barcelona. Vega reclamava l'alcaldia com a segona força política, però ERC, PSC i la CUP ja havien pactat pel seu compte.


Anglada pot tenir ara un paper determinant al nou consistori de Vic perquè Junts ha perdut la majoria absoluta. Entre Junts (8) i Somi (2) no arriben perquè aquesta està fixada a onze. Però el Pedcat -sota la fórmula d'Ara Vic- també va aconseguir dos regidors després de treure 1.500 vots, un 11% dels sufragis.

Primer plànol de Josep Anglada a Vic

La resta del ple es reparteix a: ERC, tres; la CUP també tres; el PSC dos; i els Comuns, 1. Ni PP ni Vox van entrar.

Anglada ha tornat ara després que no es pogués presentar el 2019 per una sentència judicial. El cas es remuntava el 2012 -unes amenaces a un militant d'Arran-, el judici va ser el 2017 i la sentència definitiva el 2019 poc abans dels comicis.

Sense ell de cap de llista, el seu partit es va quedar fora aleshores, però ara ha tornat amb 1.100 vots, un 8%. A més, Junts ha perdut més de 3.700 vots, de 7.700 a 4.000. D'onze a vuit. Mentre que Esquerra ha passat de 3.400, un 19%, a 1.900, uns 1.500 vots menys.

Josep Anglada va ser dels primers a fer un discurs antiimmigració al capdavant de la llavors Plataforma per Catalunya. A les municipals del 2011 ja va aconseguir cinc regidors a Vic. En total 65.000 vots i 67 regidors a tot Catalunya. Després el partit va entrar en crisi per desavinences internes i alguns dirigents van acabar integrant-se a Vox.

➡️ Política

Més notícies: