Imatge del cartell electoral d'Aliança Catalana, amb la foto de la candidata Sílvia Orriols
POLÍTICA

Sílvia Orriols i Aliança Catalana volen fer el salt al Parlament

Sílvia Orriols confirma les intencions del seu partit després de guanyar a Ripoll

Sílvia Orriols és un dels noms més repetits a la política catalana des del 28 de maig. El partit Aliança Catalana va guanyar les eleccions de Ripoll amb un discurs clar: volen la independència de Catalunya i plantar cara a aquella immigració “que no s'integra i crea comunitats paral·leles”.

Aquestes darreres dues setmanes Orriols ha estat catalogada d'extrema dreta i de no ser'idiosincràsia' catalana per part del Govern . Des de Barcelona s'acordava un pacte entre Junts, CUP, ERC i PSC per desbancar-la de l'alcaldia i per a diversos mitjans catalans gairebé ni existeix. Aquest dimecres 14 de juny ha volgut donar la seva opinió del que ha passat en una roda de premsa a Ripoll.

Tot i això, Orriols i Aliança Catalana reben cada dia centenars de comentaris positius a les xarxes. Sembla que el debat sobre la immigració a Catalunya ja no és un tabú i, encara que la classe política calla, els votants no fan el mateix.

És en aquest context que Sílvia Orriols creu que és el moment que Aliança Catalana s'estengui. Volen "salvar la nació catalana" i creuen que les seves idees són compartides "per molts catalans" i es poden "escampar per tot el territori", amb l'objectiu clar d'arribar al Parlament de Catalunya.

Sílvia Orriols en una roda de premsa a Ripoll el 14 de juny de 2023

"Treurem les quotes de poder al processisme que es puguin perquè Catalunya torni a ser la nació que ha de ser", assegura Orriols. I ha confirmat de manera clara que es volen presentar al Parlament.

Les eleccions al Parlament de Catalunya haurien de ser el 2025. De fet, Pere Aragonès assegurava aquesta mateixa setmana que vol esgotar la legislatura. Sembla poc probable que això passi. Si el resultat del 23 de juliol a les generals és dolent per Esquerra, com diuen els sondejos, podríem tenir unes eleccions al Parlament a finals d'any.

Rueda de prensa (Subt. Español): Sílvia Orriols, líder de Aliança Catalana de Ripoll

No sabem si Aliança Catalana tindrà temps per reclutar quadres territorials i muntar llistes polítiques a les quatre províncies. De moment, ha trencat el silenci mediàtic i ha esdevingut una de les veus polítiques emergents a Catalunya. I sembla que ja no hi haurà marxa enrere en algun dels debats que Sílvia Orriols ha obert.